Фондација „За српски народ и државу“ покренула нови сајт

Za srpski narod i drzavu

Фондација „За српски народ и државу“ покренула је нови сајт на којем ће заинтересованима бити доступни сви садржаји, издања и брошуре које ова фондација издаје.

„Задовољство нам је да Вам представимо наш нови сајт. Хвала свим сарадницима који су нам помогли да на једном месту прикажемо наше активности и вредности за које се залажемо. Сва издања и брошуре које издаје Фондација „За српски народ и државу“ сада ће бити још прегледнији и лакши за преузимање, баш као и нови садржаји које смо додали“, наводи се у саопштењу који је Фондација за српски народ и државу објавила на свом Инстаграм профилу.

Сајт је доступан на линку: www.фондацијаснд.рс.

Подсетимо, Фондација „За српски народ и државу“ основана је 2019. године са циљем да посебну пажњу посвети унапређењу политичке културе у Србији, неговању традиције и српског културног наслеђа, едукацији младих, научно-истраживачкој и издавачкој делатности. Од свог оснивања до данас организовала је више округлих столова, панела и конференција на тему очувања српске државности и суверенитета.

Фондација је недавно организовала панел разговор под називом “Одговорност према истини” на тему подсећања на 25 година од НАТО агресије на нашу земљу, где се говорило о дешавањима из 1999. године која су проузроковала страдања српског народа.

Такође, „Где је српска Војводина“ била је тема панела одржаног 16.05.2024. који је у свечаној сали Богословије у Сремским Карловцима организовала Фондација, а на којем се говорило о стварању темеља нашег националног идентитета на овим просторима.

Фондација је подржала и концерт “Путевима српских лепота” у Крушевцу за који је речено да је био „прави пример српског талента, врхунске музике и културе на изузетном нивоу“.

„Циљ нам је био и да овом дивном региону наше државе, са центром у Крушевцу, подаримо једно лепо вече на које можемо сви да будемо поносни, и да се подсетимо колико наш народ има богато и вредно културно и музичко наслеђе“, наведено је тада у саопштењу.

Поред тога, Фондација „За српски народ и државу“ недавно је расписала и Јавни конкурс за Годишњу студентску награду за најбољи есеј. Циљ конкурса је да се студенти из Србије подстакну на креативно и критичко промишљање тема из области вештачке интелигенције и културе сећања. Теме су биле „Вештачка интелигенција и образовање у 21. веку“ и „Култура сећања: слобода и национални идентитет“.

Све досадашње али и активности које ће Фондација спроводити у будућности, сви заинтересовани ће моћи да испрате на новом, модерном сајту.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.