Гашић у обиласку Четврте бригаде копнене војске у Врању

Gašić

Министар одбране Братислав Гашић обишао је припаднике Четврте бригаде копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању и нагласио да ће Србија наставити са опремањем јединица Војске Србије најсавременијим наоружањем и опремом, како би имале најбоље услове за реализацију задатака које пред њих постави државно и војно руководство.

Гашића су приликом обиласка дочекали заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, а о стању у јединици и тежишним задацима за наредни период информисао га је командант Четврте бригаде пуковник Синиша Николић, саопштило је Министарство одбране.

Током обиласка, министру одбране је представљен део новоуведеног и модернизованог наоружања и војне опреме попут оклопних борбених возила „Лазар-3“ и „МРАП“, дигитализованих самоходних вишецевних лансера ракета 128 мм М-17 „огањ“, возила високе проходности „хамер“, као и противоклопних система „корнет“ и лаких четвороцикала „квад“.

„Министарство одбране и Војска Србије наставиће да улажу напоре да Четврта бригада копнене војске, као и друге јединице Војске Србије, буду опремљене најсавременијим наоружањем и опремом, како би имале најбоље услове за реализацију задатака које пред њих постави државно и војно руководство“, рекао је Гашић.

Министар одбране је одао признање припадницима Четврте бригаде на професионалном, одговорном и успешном извршавању задатака дуж административне линије са Косовом и Метохијом и у Копненој зони безбедности уз све изазове које ти задаци носе са собом и подсетио да су припадници бригаде увек били први и када је требало помоћи становништву, било да је реч о поплавама, завејаним путевима или водоснабдевању.

У оквиру данашње посете Четвртој бригади копнене војске, Гашић је обишао и Спомен собу те јединице која је посвећена богатој војној историји Врања и околине, од периода српско-турских ратова до сукоба на Косову и Метохији и НАТО агресије 1999. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.