Изнете завршне речи на суђењу Доналду Трампу

Tramp

На суђењу бившем америчком председнику Доналду Трампу изнете су завршне речи у случају фалсификовања пословних документа ради прикривање исплате 130.000 долара порно глумици Сторми Данијелс, да она не би говорила јавно о њиховој афери током предизборне кампање 2016. године.

Како преноси Глас Америке, 12 поротника ће о овом случају, иза затворених врата, морати једногласно да одлуче да ли је Трамп прекршио закон или не.

Тужилац Џошуа Стајнглас је у завршној речи позвао поротнике да размотре шире импликације Трамповог прикривања информација, као што је утицај на изборни процес контролисањем информација које долазе до бирача.

„Шема коју су ови људи сковали могла је малтене бити и разлог зашто је Трамп добио те изборе“, рекао је Стајнглас.

Он је подсетио пороту на сведочење Дејвида Пекера, бившег издавача таблоида „Натионал Енqуирер“, који је потврдио да је постојао договор са Трампом да заустави објављивање прича које би лоше утицале на његову председничку кандидатуру.

Тужилац је подсетио на снимак из 2016. године у којем се Трамп хвали како може жене да „хвата за гениталије“ јер је познат.

„Сторми Данијелс је била подсетник да оптужени није само да мисило тако. Она би потпуно поткопала његову стратегију за одбацивање овог снимка“, истакао је Стајнглас.Зато је, према тужиоцу, Трампов бивши адвокат Мајкл Коен подносио фалсификовану документацију за отварање фантомске фирме да би платио Данијелс, као и да чињеница да нема Трампових „отисака прстију“ у тајном споразуму није доказ његове невиности.

Правни тим Трампа тврдио је пред поротом да је он невин и да тужилац није успео да докаже било какво кривично дело.

„Ово није референдум о Трампу. Ако се фокусирате на доказе које те чули у овој судници, биће врло јасно да није крив“, поручио је адвокат Тод Бланш.

Он је инсистирао на томе да је Трамп „жртва уцене порно глумице“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.