Континентал планира нову инвестицију од најмање 150 мил ЕУР и запошљавање још 1.500 радника

Kontinental

Само годину дана након отварање Континетала (Continental) у Новом Саду који запошљава 1.900 радника, у плану је нова инвестиција Континентала од најмање 150 мил ЕУР, као и запошљавање још 1.500 радника, најавио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић. Да Континентал планира даље ширење пословања и инвестирање у Новом Саду могло се наслутити и на основу Ђурићеве најаве на ову тему од пре око месец дана, али тада он није прецизно навео висину нове инвестиције нити колико ће бити нових радних места, већ само то да је Континентал непосредно поред већ изграђене фабрике, купио додатне површине земљишта ради будућег планираног проширења.

Ђурић је на свом инстаграм налогу, говорећи о Континенталу, навео и да су наши инжењери из Континенталовог истраживачко-развојног центра у Новом Саду развили аутономни камион, који се вози без возача и има ниво четири аутономности.

– Наши истраживачи су део међународног тима ове глобалне компаније који је радио на развоју овог решења. Ова иновација је потврда да Нови Сад игра кључну улогу у будућности аутомобилске индустрије. Нови Сад се непрестано развија, запошљава нове кадрове и остварује технолошке иновације које ће нас позиционирати као лидера у овом све важнијем сектору – истакао је Ђурић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs