Кула: Фестивал украјинске културе „Калина“ 8. јуна

Kalina

У суботу, 8. јуна, у Кули ће бити одржан 20. по реду Фестивал украјинске културе „Калина“. Програм ће почети од 16 часова, у Ликовној галерији Културног центра, за када је заказано отварање групне изложбе фотографија „Калина 2024“, док ће сат времена касније, у Позоришној Сали, бити уприличен свечани концерт.
Учесници програма су, поред домаћина фестивала, Културно-уметничког друштва „Иван Сењук“ из Куле, и Украјински културни центар „Кобзар“ из Новог Сада, Културно-просветно друштво „Карпати“ из Врбаса, Друштво за неговање украјинске културе „Коломејка“ из Сремске Митровице и Украјинско културно-уметничко удружење „Калина“ из Инђије. Поред учесника, гости Фестивала су и друштва и ансамбли из Украјине, Румуније и БиХ који негују украјинску културу и традицију.
Технички организатор фестивала је Културно-уметничко друштво „Иван Сењук“ из Куле, организатор и покровитељ је Национални савет украјинске националне мањине у Србији, док су реализацију фестивала помогли Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Републике Србије, Влада АП Војводине, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Културни центар Кула, Основна школа „Иса Бајић“ и општина Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.