Кула: Потписан Меморандум о сарадњи са компанијом „Гео СаФе“

Damjan Miljanić

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, данас је потписао Меморандум о сарадњи са директором компаније „Гео СаФе“ из Београда, Миланом Мариновићем. Наиме, у плану је да ова фирма у наредном периоду изанализира постојеће стање у Кули и да уради студију изводљивости, односно истраживање геотермалних вода и могућности употребе истих на територији наше општине.
По речима председника општине, Меморандум је први корак, а уколико се покаже да постоји економска оправданост за финансирање посла, неки од наредних корака је комплетна инвестиција.
Директор компаније „Гео СаФе“ истакао је да Кула има велики геотермални потенцијал, а у наредном периоду уследиће прикупљање геотермалних података и анализа постојећег стања: „У протеклих годину дана потписали смо неколико уговора о сарадњи и Кула је, логичним следом ствари, дошла на ред због великог геотермалног потенцијала који постоји. Меморандум који смо данас потписали је први корак који треба да доведе до тога да се уради анализа постојећег стања у Кули и да се уради студија изводљивости за топификацију града и индустријске зоне. Намера нам је да Кулу и Врбас направимо као један пројекат, а идеја је да се користе постојеће бушотине које има Кула јер су у технички бољем стању него у Врбасу. Очекујемо долазак француске делегације у јулу и сигурно ћемо поново доћи у Кулу и то би требало да буде почетак рада студије изводљивости. У међувремену ћемо прикупити геотермалне податке од општине, НИС-а и из Геозавода у Београду“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.