Лидер десничарске партије „Грчко решење“ у парламенту поцепао Преспански споразум: Македонија је Грчка

Grčka

Лидер десно оријентисане националистичке странке „Грчко решење“ Киријакос Велопулос поцепао је у парламенту Преспански споразум, а ВМРО-ДПМНЕ, која је убедљиво победила на недавним парламентарним изборима у Северној Македониј, означио фашистичком.

„Ово је Преспански споразум. Да је постојала кредибилна, национална, патриотска, социјална, народна грчка Влада, он би био испоштован“, рекао је Велопулос цепајући Споразум из Преспе.

Велопулос је, како преноси МИА из Атине, Преспански споразум поцепао на данашњој седници парламента на чијем дневном реду није била грчка спољна политика.

„Не постоји ни северна ни јужна Македонија, Македонија је једна и то је Грчка и то сте рекли на протестима. Сада зовете Северну Македонију. Наш проблем није председник Македоније, проблем је начин на који тумаче своју историју…ВМРО је најгора ствар коју једна нација могла да изабере. Фашистичка и нацистичка партија…“, рекао је Велопулос.

Потом је узео Преспански споразум и рекао да ако не може да га поцепа Влада, поцепаће га он.

Он је, наводи се, упутио оштре критике на рачун грчке владе, коју је позвао да донесе меморандуме о сарадњи са Скопљем.

„Хајде да сви гласамо против, јер су они поништили споразум, а не ми“, рекао је Велопулос.

Велопулос је лидер странке Грчко решење која је на прошлогодишњим изборима била шеста по снази освојивши са 4,44 одсто гласова, односно 12 посланичких мандата. Од тада рејтинг ове странке расте и већ сада достиже седам одсто подршке, што је на пету, можда чак и на четврту позицију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.