Миленковић: Сектор за ванредне ситуације спреман да реагује у случају поплава

Poplave

Он је нагласио да је да је Министарство унутрашњих послова одмах након првог упозорења РХМЗ-а о томе обавестило и надлежне општинске и градске штабове за ванредне ситуације и додао да је о упозорио и надлежне у оним деловима земље у којима је издато упозорење наранџастог карактер

Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Милош Миленковић рекао је данас да су сви расположиви капацитети Сектора спремни да реагују уколико буде било потребе и опасности од бујичних водотокова с обзитом да је РХМЗ издао црвени метео аларм због постојања опасност од појава обилних киша и олујног невремена у источним деловима Србије.

„Примарно мислим на ватрогасно-спасилачке јединице, односно специјалистичке тимове за спасавање на води Сектора за ванредне ситуације, како би се правовремено реаговало уколико буде било опасности од бујичних водотокова, те уколико будемо морали да вршимо евакуацију и спасавање становништва“, поручио је Миленковић за Тањуг.

Он је нагласио да је да је Министарство унутрашњих послова одмах након првог упозорења РХМЗ-а о томе обавестило и надлежне општинске и градске штабове за ванредне ситуације и додао да је о упозорио и надлежне у оним деловима земље у којима је издато упозорење наранџастог карактера.

„Наложене су мере штабовима за ванредне ситуације у првом реду да остваре комуникацију са субјектима од посебног значаја за заштиту и спасавање, који поседују адекватну механизацију која се може ангажовати и у превентивном, односно у смислу непосредне опасности од бујичних водотокова, а исто тако и уколико буде било потребе за асанацијом терена“, рекао је Миленковић.

Миленковић је упозорио грађане да не прилазе бујичним водотоковима уколико им се нађу у близини, јар су како је напоменуо веома опасни.

„Најбитније је склонити се на безбедну локацију. Угрожени би требало да искористе више етаже, односно више нивое својих домаћинстава. Уколико је неопходно треба позвати ватрогасно спасилачке јединице и дати им прецизну информацију о локацији на којој се налазе угрожени, како би припадници МУП-а правовремено реаговали и спасили потенцијално угрожене“, рекао је Миленковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.