Милићевић: Важно да се настави стручно-педагошки надзор над радом школа

Kancelarija za saradnju s medijima

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић оценио је на састанку са начелницима школских управа да је важно да се настави стручно-педагошки надзор над радом школа и спољашње вредновање.

Како се наводи у саопштењу Министарства просвете, наредна школска година ће почети у редовним условима, рекао је Милићевић и нагласио да школске управе треба да направе годишње планове, а просветни саветници у школским управама треба да наставе да прате реализацију кључних пројеката, као што је обогаћени једносменски рад у школама.

Говорећи о реализацији завршног испита, Милићевић је на стручном скупу посвећеном сумирању резултата рада у школској 2022/2023. години рекао да су сви у систему дали свој максимум да се успешно реализује.

Он је рекао да је ове године је било додатних побољшања и новина у погледу коришћења платформи за школе, ученике и родитеље, а захваљујући доброј координацији рада школских управа са школама и са МУП-ом, завршни испит је успешно реализован. Милићевић је закључио да није било пропуста који би довели у питање квалитет и регуларност завршног испита и систем уписа у средњу школу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs