Момировић: Експлоатација литијума је невероватна шанса за Србију

Momirović

Министар трговине Томислав Момировић рекао је, коментаришући најновије протесте у Лозници, да је експлоатација литијума невероватна шанса за Србију, као и да се овде не ради о протестима због бриге за екологију у нашој земљи.

Момировић је, како се наводи у саопштењу ресорног министарства, истакао да људи треба да знају да ми имамо стотину рудника у Србији који се експлоатишу деценијама, а које нико не помиње.

„Протести су покушај да се заустави развој Србије. Једном су већ покушали да стопирају подизање РТБ Бора који сваке године генерише додатних 300 милиона евра прихода за грађане Србије“, казао је он.

Момировић је напоменуо да ти исти не желе да дозволе да се тако нешто понови, јер никоме, како је рекао, није у интересу убрзани економски раст једне мале државе која води суверену економску политику.

„Индустрија литијума је индустрија будућности која генерише велике плате и која би значила неколико милијарди евра прихода за Србију сваке године“, указао је он.

Министар је како се истиче у саопштењу Министарства унутрашње и спољне трговине рекао и да је ово највећа прилика да Србија направи одлучан искорак када је реч о приближавању економском стандарду најразвијенијих држава Европе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.