Момировић на Форуму привреденика Чачка: Град је позициониран као један од најснажнијих привредних центара у Србији

Momirovic

Министар трговине Томислав Момировић присуствовао је свечаности поводом обележавања 12 година од оснивања Форума привредника Чачка, поручивши да је привредни сектор стуб развоја сваке државе и да је значај домаћих компанија и предузећа огроман, како у погледу генерисања привредног раста, тако и у чињеници да се њиховим развојем стварају нова радна места.

„Поносан сам на чињеницу да Форум привредника у Чачку окупља 600 компанија које запошљавају око 7.000 људи. Град Чачак је позициониран као један од најснажнијих и најстабилнијих привредних центара у Србији, а уверен сам да је подршка коју држава пружа нашим привредницима не само инвестиција у пословни сектор, већ и у будућност наше економије и земље“, истакао је Момировић.

Он је додао да град Чачак представља значајан саобраћајни чвор у Србији, а комплетирањем ауто-путева Београд – Јужни Јадран и Појате-Прељина, као и могући продужетак ка Сарајеву и стављање у функцију цивилног и карго саобраћаја аеродрома Морава, положај Чачка је још више добио на значају за развој пословних активности.

„Наш задатак је да наставимо снажно да улажемо у развој привреде, да нашим привредницима обезбедимо транспарентно и предвидиво пословно окружење, фер тржишне услове као и да кроз унапређење услова за пласман наших роба у иностранству поспешимо пословни амбијент, запошљавање, а самим тим допринећемо и квалитетнијем животу грађана Србије“, закључио је Момировић.

Он је данас током дана, у Горњем Милановцу, положио венце поводом Дана победе над фашизмом у спомен-парку „Брдо мира“ на спомен костурници палих бораца таковског краја у Другом светском рату, као и на спомен-костурници Црвеноармејаца, саопштило је Министарство унутрашње и спољашње трговине.

Такође, Момировић је одржао и састанак са председником општине Горњи Милановац Дејаном Ковачевићем, на коме је више речи било о најзначајнијим инфраструктурним пројектима, као и општеразвојним пројектима за општину Горњи Милановац, наводи се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.