МУП демантовао Алексића: Ово је покушај рушења ауторитета једног од најуређенијих система безбедности Србије

Aleksić

Министарство унутрашњих послова (МУП) огласило се данас поводом лажних објава Мирослава Алексића, једног од лидера прозападне опозиционе коалиције „Србија против насиља“.

Саопштење МУП преносимо у целости:

– Поводом објаве народног посланика Мирослава Алексића на једној друштвеној мрежи у којој износи лажне наводе о сукобима унутар Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката што представља најгрубљи напад на МУП, злонамерно усмерен на покушај рушења ауторитета једног од, поред војске, најуређенијих система безбедности Републике Србије, Министарство унутрашњих послова истиче да су сви Алексићеви наводи апсолутно нетачни.

У прилог томе, МУП је доставио изјаву Дарка Ђорђевића припадника Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката.

– Пре свега желим да истакнем да су апсолутно нетачни наводи народног посланика Мирослава Алексића да сам померен на ниже радно место, а потом и претучен од стране команданта и других колега из ЈЗО, при чему сам, како наводи, тешко повређен. Мало је рећи да сам згранут Алексићевом слободом и дрскошћу да бесрамно моје име веже за догађаје који се никада нису десили и злоупотреби га у политичке сврхе, иако се лично политиком никада нисам бавио. Професионалац сам који одговорно и посвећено обавља свој посао и имам одличне односе са колегама, као и командантом јединице. За обављање нашег посла неопходно је да имамо поверење једни у друге и сви смо посебно поносни на чињеницу да увек можемо да се безусловно ослонимо једни на друге и да се међусобно помажемо у сваком смислу. Заиста покушавам да у себи пронађем разумевање и оправдање за ту потребу Мирослава Алексића да моје име потопи у дневнополитички талог, али ми достојанство и лични и професионални морал не дозвољавају да допустим такву злоупотребу ни мог имена ни јединице чији сам поносни припадник – истакао је Ђорђевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.