Напад на америчку базу у Сирији: Ирак испалио пет ракета

Američka baza

Најмање пет ракета лансирано је у недељу из ирачког града Зумара ка америчкој војној бази на североистоку Сирије, рекла су Ројтерсу два ирачка безбедносна извора.

Напад на америчке снаге је први од почетка фебруара када су групе у Ираку које подржава Иран зауставиле нападе на америчке трупе.

Напад се догодио истог дана када се ирачки премијер Мохамед Шија ал Судани вратио из посете Сједињеним Државама и састао се са председником Џоом Бајденом у Белој кући.

Два безбедносна извора и високи војни официр рекли су да је ракетни бацач фиксиран на задњем делу малог камиона био паркиран у граду Зумар на граници са Сиријом.

Војни званичник је рекао да се камион запалио од експлозије неиспаљених ракета у исто време када су ратни авиони били на небу.

„Не можемо да потврдимо да су камион бомбардовали амерички ратни авиони осим ако то не истражимо“, рекао је војни званичник под условом да остане анониман због осетљивости инцидента.

Напади су уследили дан након што је у великој експлозији у војној бази у Ираку рано у суботу убијен припадник ирачких безбедносних снага које укључују групе које подржава Иран. Командант снага је рекао да је то био напад, док је војска рекла да истражује и да у то време на небу није било ратних авиона.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.