Немачка и Кина потписале декларацију о размени података

Rukovanje

Берлин и Пекинг потписали су меморандум о разумевању у вези са прекограничним преносом података, што ће помоћи произвођачима аутомобила да преносе податке у Немачку, рекао је немачки министар Фолкер Висинг.

Споразум су потписали поменути немачки министар за дигиталне послове и транспорт и директор кинеске администрације за сајбер простор, пренео је Ројтерс.

Немачки министар Фолкер Висинг рекао је да је од „суштинске важности да је проток тих података што слободнији, узимајуц́и у обзир интересе приватности и сигурности, а заједничка декларација представља основу за дијалог“.

„Ми стварамо континуирану размену и заједничко разумевање правног оквира политике података између две земље“, рекао је он.
Пренос података изван граница Кине спорно је питање за стране фирме које тамо послују, напомиње Ројтерс.

Кинески регулатори наговестили су ублажавање свог става након што су прошле године пооштрили правила о подацима за аутомобилску индустрију предлажуц́и да се паметним возилима у Кини забрани директни пренос података у иностранство.
Како наводи агенција, самовозећи аутомобили прикупљају масу података како о понашању путника и возача, тако и о непосредној околини.

Агенција напомиње да су Европска унија и САД забринуте због могућег безбедносног ризика од уласка кинеске технологије на њихова тржишта и прикупљања локалних података.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.