Нова контрадикторност “Србије против насиља” – Мариника подржала ГОВОР МРЖЊЕ Динка Грухоњића

Marinika

Мариника Тепић, једна од носилаца изборне листе опозиционе коалиције “Србија против насиља”, подржала је говор мржње новосадског професора Динка Грухоњића.

Као што је и раније показивала контрадикторност позивајући на насиље, сада је по свему судећи подржала дискриминацију и провокативне изјаве у којима се налазе елементи говора мржње.

Иако се Студентски парламент Универзитета у Новом Саду огласио јасном жељом да се професор Динко Грухоњић најоштрије казни због неумесног говора у коме се налазе показатељи изричитог вређења на националној и верској основи, професори то нису препознали и тренутно одржавају скуп “против прогона наставника и за очување академског интегритета и аутономије”, а поводом Грухоњићевих срамних изјава.

Подсећања ради, како су студенти раније најавили, ако се управа Филозофског факултета ни данас не огласи о захтеву Студентског парламента Универзитета у Новом Саду – “да најоштрије и отказом санкционише говор мржње проф. Динка Грухоњића”, академци ће сутра од 12 сати блокирати Филозофски факултет.

Више о најављеној блокади студената можете прочитати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.