Нови рок за завршетак брзе саобраћајница Иверак-Лајковац октобар, најављује министар

Radovi

Брза саобраћајница Иверак-Лајковац, која ће Ваљево спојити са аутопутем Милош Велики биће завршена најкасније у октобру. То је изјавио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

– У септембру, а најкасније до октобра, бити завршена брза саобраћајница Иверак-Лајковац. Поред тога у самом Ваљеву бити обновљена Сувоборска улица, за шта је у оквиру пројекта ЛИИД опредељено нешто више од два милиона евра. Све су то предуслови да се сваки наш град развија, да спроведемо праву регионализацију, јер последица сваког пројекта мора да буде бољи живот људи – поручио је министар Весић током посете Ваљеву.

Рокови су више пута померани

Радови на изградњи брзе саобраћајнице, вредни 158 милиона динара, почели су пре четири године. Рокови за завршетак радова су више пута померани.

Председник Србије Александар Вучић је у марту 2021. године, приликом обиласка радова у Дивцима, најавио да ће брза саобраћајница бити завршена до краја 2022. године.

Ново обећање стигло је за прво тромесечје 2023. године и то од тадашњег министра Томислава Момировића, који је то обећање дао у августу 2022. године.

Нови рок за завршетак радова на изардњи брзе саобраћајнице до Ваљева је октобар ове године.

У децембру прошле године председник Србије Александар Вучић је отворио део брзе саобраћајнице Лајковац – Дивци, у дужини од 12 километара.

Радове на дужини од 18,3 километра изводи кинеска компанија Чајна Шандонг.

Иначе, деоница Иверак-Лајковац дужине 18,3 км са по две траке у оба смера, пројектована за брзину до 100 километара на сат, повезаће Ваљево са ауто-путем „Милош Велики“, као и делове Републике Српске, односно Босне и Херцеговине са ауто-путем „Милош Велики“ и даље преко Коридора 10, са Бугарском и Грчком.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.