На простору испред Ловачког дома у Црвенки, одржана је једанаеста по реду „Раштанијада“, традиционално такмичење у кувању раштана. Организатор такмичења је Удружење Црногораца „Црвенка“, уз подрску Туристичке организације општине Кула.
Учествовало је десетак екипа, а осим домаћина биле су присутне и екипе из: Београда, Врбаса, Бачког Доброг Поља и многих других места. Поред такмичарских узорака, ван конкуренције је био раштан који је куван за све присутне посетиоце.
Милован Ђуричковић, из Уружења Црногораца „Црвенка“, рекао је да је кување раштана карактеристично за просторе Црне Горе, Херцеговине и Далмације, те да су колонисти са собом донели и обичај припреме раштана и да се тај обичај до дана данашњег одржава у Црвенки у виду „Раштанијаде“.
Један од судија на овогодишњој „Раштанијади“ био је Радомир Војводић из Кикинде који је, овом приликом, истакао да добар раштан карактерише што мање зачина, те да изворна припрема подразумева, осим раштана, и кромпир и суво месо.
Одржана 11. по реду „Раштанијада“ у Црвенки
- Извор: Q media, Foto: Q media
- Датум: 12.11.2024
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Тагови:
Најновије
- 06.12.2024
- Редакција
- 06.12.2024
- Редакција
- 06.12.2024
- Редакција
- 06.12.2024
- Редакција
- 06.12.2024
- Редакција
- 06.12.2024
- Редакција
- 06.12.2024
- Редакција