Одржано вече пријатеља и донатора фудбалског клуба „Кула“

Veče prijatelja

У просторијама Непкера у Кули одржано је Вече донатора и пријатеља фудбалског клуба „Кула“. Присутне су на самом почетку вечери поздравили председник фудбалског клуба „Кула“, Ђорђе Букејловић, председник општине Кула, Дамјан Миљанић, секретар фудбалског клуба „Војводина“, Александар Влашкалић и почасни председник Општинског фудбалског савеза Кула, Жарко Поповић. Након обраћања, уследио је неформални део вечери са музичким програмом и томболом. Председник фудбалског клуба „Кула“, Ђорђе Букејловић, захвалио се свима који су својим присуством увеличали један овакав догађај. Такође, истакао је да фудбалски клуб „Кула“ има велику подршку локалне самоуправе и многих приватних предузећа, без којих би функционисање клуба било под знаком питања:

„Морам да признам да финансијска ситуација у клубу није сјајна, али имамо велику подршку локалне самоуправе и без те подршке питање је како би уопште опстали. До реализације једне овакве вечери дошло је када смо ја и Миодраг Поповић, који такође пружа велику помоћ клубу, седели једно јутро уз кафу и пало нам је на памет да организујемо једно вече пријатеља са музиком и томболом. Имамо добру сарадњу и са локалним привредницима, а овом приликом се захваљујем и председнику општине Кула, Дамјану Миљанићу, који има разумевања и свест о важности очувања аматерског фудбала и спорта уопште. Та подршка нам даје ветар у леђа и наставићемо и даље да будемо у клубу и уз клуб, те ће игралиште на Гедеру и надаље бити место окупљања свих генерација којима су „Кула“ и фудбал у срцу“.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да локална самоуправа кроз конкурсе подржава рад и функционисање свих фудбалских клубова. Такође, нагласио је и то да општина у потпуности покрива трошкове одржавања спортских терена, те да је и то вид конкретне подршке спортским колективима на територији општине Кула:

„Општина Кула пружа подршку свим фудбалским клубовима, пре свега путем конкурса за спорт и спортске манифестације. Такође, присутни смо и кроз одржавање и уређење спортских терена и ту у потпуности покривамо све трошкове. Оно што је битно јесте то да из године у годину не само да се издвајају све већа средства која су и данас на историјском максимуму, већ и клубови у својим такмичењима постају све бољи, али је још битније то да они својим функционисањем окупљају велики број предузетника и људи који воле фудбал или било који други спорт, тако да постају клубови и удружења чији су циљеви дружење и подршка и тиме чине једну сјајну ствар за локалну самоуправу у целини“.

Поред многобројних гостију из света спорта и привреде, једно познато лице љубитељима фудбала у Кули се одазвало позиву организатора када је ово вече у питању. Наиме, секретар фудбалског клуба „Војводина“ из Новог Сада, Александар Влашкалић, бранио је боје „Куле“ као играч у млађим категоријама, а данас, када је изградио своје име и репутацију у српском фудбалу, истиче да не заборавља фудбал у општини из које је потекао и да је лично веома ангажован на пружању сваке врсте помоћи, како фудбалском клубу „Кула“, тако и осталим клубовима:

„Ја сам као седамнаестогодишњак из фудбалског клуба „Хајдук“ играо на двојној регистрацији играо за тадашњи „ППК“. У том клубу, увек је било сјајних људи, као што је то и данас случај, а мени су лично у лепом сећању остали Жарко Булатовић, Боро Дакић и многи други који су својим радом оставили неизбрисив траг у кулском фудбалу. Морам да признам да је то један леп период играња који се не заборавља. Данас пратим дешавања у клубу, кад год ми обавезе дозвољавају гледам утакмице, а био сам и на утакмици последњег кола у прошлој сезони када је изборен пласман у подручни ранг. Морам рећи и то да, с обзиром на то да се крећем међу људима у српском фудбалу, многи хвале функционисање фудбалског клуба „Кула“ и како дочекују гостујуће екипе и службена лица. Види се у том клубу велики напредак и да ту постоји домаћин и овом приликом честитам људима који промовишу аматерски фудбал и који своје време проводе уз те фудбалере, а посебну похвалу и дужно поштовање треба указати фудбалерима који своје слободно време проводе на стадиону и који се својим залагањем боре за сваки бод“.

Историјат фудбалског клуба „Кула“ почиње 1978. године, када је на економији Козара основан клуб под називом „ППК Кула“. Највећи успех клуба је шампионска титула у Подручној лиги Сомбор у сезони 1985/86. Мноштво људи је својим радом, трудом и залагањем оставило трага у овом клубу, а само неки од њих су Ненад Матаруга, Жарко Булатовић, Боро Дакић, Драгић Вујичић, Сретен Ћукаловић и многи други. Данас, рада и труда не мањка, те нема сумње да ће се „бубамара“ котрљати и даље на игралишту Гедер, а да ће сваки противник имати тежак задатак да однесе бодове кући, јер ће испред себе имати на терену једанаест спартанаца којима је мисија једна и јасна: сва три бода, увек и свуда.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs