Орбан: Брисел не види праве проблеме Европе, миграциони пакт неће бити успешан

Orban

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да Брисел не види праве проблеме у Европи и да је због тога, циљ његове земље на европским парламентарним изборима да „отвори очи Бриселу“.

Европски избори су у центру политичких циљева наредне године, рекао је Орбан, и нагласио да Брисел игнорише проблеме с којима се људи суочавају широм Европе, не само у Мађарској.

Виктор Орбан изјавио је да је циљ Мађарске на наредним европским изборима да „учини европске лидере способним да исправе грешке које су направили током ове године“, као и да је 2023. била „година великих борби, док ће наредна бити година великих планова“, када ће Будимпешта покушати да постигне значајну промену политике Европске уније, преноси мађарски МТИ.

„Нови миграциони пакт ЕУ ће сигурно пропасти и све док се Европа не одлучи на потез који је направила Мађарска, да они који желе да уђу на територију блока, морају прво да поднесу захтев и за то време чекају ван граница ЕУ, а да ниједна регулација која буде уведена неће успети“, рекао је Орбан.

Он је рекао и да је убеђен да је европска помоћ Украјини, која подразумева донацију од 50 милијарди евра у наредних пет година лоша одлука.

Премијер Мађарске истакао је важност враћања фокуса политике на породице у току 2024. године, као и да се влада нада да ће земља радити на томе да направи корак напред у будућности, будући да су се Мађари ове године „борили и радили да заштите оно што имају“.

Орбан је рекао да верује да ће програм субвенционисања куповине станова помоћи десетинама хиљада породица.

Он се такође осврнуо на изазове с којима се свет сусрео ове године, укључујући рат, терористичке претње, миграцију и инфлацију, али је с друге стране рекао да је његова влада успела да заштити пензије чија ће куповна моћ порасти усред мање инфлације од очекиване, као и да ће заштита зараде бити већа него средином 2023. године, јавља МТИ.

Премијер је најавио влада планира да покрене трогодишњи програм повећања плата запосленима у школама и вртићима и споменуо је недавни договор мађарских послодаваца и запослених да ће се минимални приходи повећати између 10 и 15 одсто.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.