Почиње изградња постројења за прераду отпадних вода у Сечњу, најавила министарка Вујовић

Vujovič

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је уговор, на основу којег ће, кроз пројекат Министарства, ускоро почети изградња постројења за прераду отпадних вода у Сечњу.

Вујовић је истакла да ће изградњом постројења, Сечањ добити систем за одвођење и збрињавање отпадних вода, који ће омогућити пуну функционалност раније изграђене канализационе мреже, наводи се у саопштењу Министарства.

„Данас сам са извођачем радова потписала значајан уговор за изградњу постројења за прераду отпадних вода, капацитета 2.500 еквивалент становника, чиме решавамо проблем збрињавања комуналних вода за сва домаћинства у Сечњу, укључујући и локалну индустрију“, навела је она.

С тим у вези, захвалила се општинском руководству, као и грађанима што су кандидовали овај проблем, јер је то био предуслов да се заједничким снагама дође до реализације пројекта.

„Очекујем да ће у наредних 30 дана, на основу уговора, који сам данас потписала, кренути радови на изградњи постројења за прераду отпадних вода, које је грађанима обећано пре неколико година и ми сада испуњавамо то обећање, након што смо испунили све услове, урадили додатна мерења, прегледали и допунили пројекте“, напомиње министарка.

Додала је да је канализациона мрежа изграђена, али да је то био само један сегмент када се говори о унапређењу квалитета животне средине.

„Наиме, без постројења нисмо могли да кажемо да смо комплетно све проблеме отпадних вода решили, а сада управо то радимо“, рекла је Вујовић.

Према њеним речима, ово није једино постројење које ће би грађено уз подршку Министарства заштите животне средине.

„Широм Србије реализујемо низ сличних пројеката, имамо радове на терену, а очекујем да ћемо их у наредним месецима имати још више“, наводи министарка.

Напоменула је да тече израда пројектно-техничке документације како би био испуњен амбициозан план представљен у склопу визије „Србија 2027“.

„То значи да до 2027. године треба да имамо 35 локалних самоуправа у којима смо изградили недостајућу канализациону мрежу и постројења за прераду отпадних вода, у складу са европским стандардима“, рекла је Вујовић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.