Роберт Кенеди млађи извинио се због рекламе током Супербоула: Жао ми је ако је некоме нанела бол

Kenedi

Роберт Кенеди млађи извинио се због рекламе за Супербоул која је емитована у недељу и подржава његову председничку кампању.

Оглас вредан седам милиона долара који су виделе десетине милиона гледалаца повукао је директне паралеле између независног кандидата и његовог ујака, бившег председника Џона Ф. Кенедија, што је изазвао реакцију чланова његове породице, преноси Политико. Такође, наводи се да је користио потпуно исти шаблон огласа као ЈФК оглас из 1960-их.

Кенеди је послао извињење у недељу увече, рекавши да му је „жао ако је реклама за Супербоул нанела бол некоме у његовој породици“.

„Оглас је креирао и емитовао Америцан Валуес Супер ПАЦ без икаквог учешћа или одобрења моје кампање. Правила ФЕЦ-а забрањују Супер ПАЦ-има да се консултују са мном или мојим особљем. Све вас волим. Бог вас благословио“, навео је у извињењу.

Боби Шрајвер, син сестре бившег председника Јунис Кенеди Шрајвер, рекао је да би његова мајка била „запрепашћена“ ставовима Роберта Кенедија млађег.

Брат Бобија Шрајвера, Марк Шрајвер, такође се сложио са њим у објави на друштвеним мрежама.

Објава Супербоул огласа на мрежи Икс и даље је закачена на врху Кенедијевог профила од понедељка ујутру.

Кенеди се током своје кампање ослањао на своје познато презиме и везе са славним личностима, али неколико његових рођака је осудило његову кандидатуру и назвало кампању „опасном за нашу земљу“, преноси Политико.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs