ROMACTED II-Оснаживање Рома на локалном нивоу

Onsaživanje Roma

На основу пројекта који општина Апатин спроводи уз подршку Европске уније и Савета Европе, обезбеђена су два гранта у висинама 5 и 10 хиљада евра, како би се подстакло оснаживање локалних ромских заједница са циљем да допринесу дизајнирању, спровођењу и праћењу планова и пројеката који се на њих односе.

У оквиру завршне фазе реализације пројекта ROMACTED II Програма, у Основној школи „Жарко Зрењанин“ одржана је прва радионица забавно-едукативног садржаја.

Организовање 14 тематских радионица забавно-едукативног садржаја прилагођеног ромској деци као ваннаставна активност биће одржане у наредном периоду као и по окончању пројектног периода. Радионице ће бити на тему очувања ромске традиције и културе, родне равноправности, брака и породице. Намењене су за све ученике свих разреда, а поједине само за ученике 7. и 8. разреда основне школе.

Такође, овим пројектом опремљена су два дневна боравка у основним школама „Жарко Зрењанин” Апатин и „Иван Горан Ковачић” Сонта у виду намештаја и техничке опреме, обезбеђено је 15 комплета ношњи за Културно-уметничко друштво „Златно Сунце и уграђена је клима у просторијама Дома културе у Ромском насељу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs