Снажна порука председника Вучића: „Да их победимо јаче него икада, уз вашу енергију и снагу! Наредне четири године су кључне“

Vučić u Areni

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима на великом скупу СНС-а у Арени у Београду.

Неколико минута грађани су аплаудирали и клицали „Ацо, Србине“, након чега је председник почео спектакуларан говор.

– Даме и господо, драги пријатељи, поштовани председниче Николићу, поштована председнице Владе драга Ана, драги Милоше, драги народе – бескрајно вам хвала. Бескрајно вам хвала за све ове године и дивно вече. Извините хиљаде вас који сте остали испред, и хвала за вашу безрезервну подршку – казао је он.

Казао је да смо морали много више бриге да покажемо према људима на које ретко обраћамо пажњу.

– Често су најгласнији они који имају најмање проблема, а најтиши су они који имају много мука, а нисмо им увек пружили подршку. Пре неколико дана посетио сам Дејана и његову мајку Слободанку Пајовић. Живе у кући од 12 квадрата, мајка је осам година непокретна. Нису имали тоалет, у тих 10 квадрата су били и кухиња и други кревет – каже Вучић.

Истакао да је у разговору са њима осетио велику грижу савести и дозу кривице, истиче он.

– Морамо на томе да радимо у будућности, да себе променимо, да причамо са обичним човеком, да чујемо свакога! Негде у свим проблемима о којима су говорили претходни говорници, Косово, Европа, притисци, понекад сам у томе и ја налазио мало оправдање. Али не могу да нађем оправдање за људе који су имали много више времена, а живели су само за канцеларију и службени ауто – рекао је председник.

О Томиславу Николићу

Многи су питали где је Томислав Николић, а председник је рекао да он никада није ни одлазио.

– Захваљујући ономе што је он почео смо овде где смо. Ми сада имамо већи број људи који се враћа у земљу, то су историјске ствари. И увек се поставља питање чиме смо заслужили поверење народа. Ми, за разлику од неких других, не водимо политику мржње. Нисте чули вечерас ниједну тешку реч о нашим противницима. Пристојна Србија хоће да гледа у будућност.

Председник је говорио о кампањи противника, да изгледа као виц, и да само куну и проклињу управо њега.

– Драго ми је што сам нека врста громобрана за све њихове нападе. Док год је тако, Србија ће ићи напред. Ја ћу причати само о једном делу резултата, и о ономе што ћемо урадити. Србија је једна од ретких земаља у Европи која води самосталну и независну политику. Ви грађани доносите одлуке шта ће Србија да ради – рекао је он и додао:

– Нико не може да нам забрани да чувамо наше националне интересе. Када кажу да смо једина земља у Европи која није стајала у реду да испуњава налоге неког другог. Онда кажу нисте се ускладили. Па није мој посао да се ускладим са вама, већ са народом Србије. И док сам ја ту, Србија ће да води рачуна о себи, о својим грађанима – рекао је председник.

О притисцима на Србију

– Ми не треба да мрзимо никога, већ да имамо рационалан однос. Знамо ми колико су они велики и јаки. Али ми имамо своју земљу и свој народ. За нас је то најлепша и највећа земља. Не треба нам ништа туђе, само своје не дамо никоме. То је наша Србија, по томе се разликујемо од оних пре нас – истиче Вучић.

Председник додаје да нисмо заборавили 1999. годину, и да ћемо сваке године подсећати на оно што се догодило.

– Гледаћемо у будућност, али нећемо се стидети наше прошлости. И скинућемо капу пред сваким јунаком који је положио живот на олтар отаџбине. И хоћемо да будемо војно неутрални, да сами чувамо своју земљу, небо и грађане – казао је он.

Рекао је да га критикују због тога ко су му отац и мајка, и да његови противици сада тврде да је Вучић уценио грађане Србије.

– Кажу да сам уценио грађане, да ако не победи листа Србија не сме да стане, ја нећу бити председник. Па зар није много лакше да ја будем председник ко год да победи. Али ја нећу то рећи, за мене је Србија све, нећу да владам са онима који хоће да униште Србију.

„Није све да седнете у фотељу“

– Чекајте бре људи, јесте ли изашли на изборе, да видите шта народ хоће. Народ мора да има будућност, није све да седнете у фотељу и иживљавате се над једном породицом – каже он.

Вучић је рекао да неће правити комбинације, већ да му је једино битно шта каже народ.

– Само један детаљ. Запамтили сте сви колико смо болница направили, школа. Идите у Сјеницу, да видите школу од 12 милиона евра. Много је таквих школа широм Србије. 2012. године у јуну месецу на рачуну Србије је било свега 70 милиона евра. Само 10 дана после тога требало је платити 350 милиона за пензије. Дакле нисмо ни за пензије имали. А данас на рачуну, у овом тренутку, имамо 5 милијарди евра на рачуну! Па погледајте ко је прави домаћин – рекао је председник.

Он је истакао да ће бити много тешко, да је пред целим светом изборна година.

– Биће велики притисци око Косова и Метохије. Ја ћу да вас подсетим на случај Бањска, и само се сетите како су сви реаговали на политичкој сцени Србије. У једном дану окренули су леђа српском роду, и кренули да оптужују српског председника. Једино знају је да оптужују Србију. Тешки су тренуци на КиМ, али ми никада нећемо окренути леђа од њих. Поздрав нашој браћи, увек ћемо бити са њима.

Велике ствари учињене за Београд

Вучић је рекао да су у Београду учињене велике ствари, и захвалио се градоначелнику Шапићу.

– Причају да ће да победе у Београду. А шта је то што су они урадили? Осим змијарника и места за наркомане. Хвале се једним мостом, а ми смо направили три. Коначно ће Београд добити метро. Али, они опет кажу, ми смо много паметни. А погледате, па видите да су били најгори ђаци. Када користе дрогу, онда је Вучић крив за то. Све што помисле да кажу је само увреда – рекао је он.

Председник је додао да је пре четири, пет месеци, по истраживањима, опозиција била 8 одсто испред СНС у Београду.

– Сада смо ми око четири одсто испред њих. Зато морате да обиђете сваку зграду. На крају кажу, они ће да се уједине. Да се уједине у мржњи једино, пошто не знају ништа да ураде. Избори нису игра, држава није играчка. Када сам говорио да би се сви они уједине, нико ми није веровао. А сада видите да су добили наређење да се уједине – истакао је Вучић.

Он каже да је потребно да листа „Србија не сме да стане“ мора да победи убедљивије него икада.

– Уз вашу енергију и снагу, ви сте снага Србије. Без вас, ми нисмо ништа. На ноге Арена, хајмо сви, за победу! За победу 17. децембра, за највећу победу. 50 одсто морамо да добијемо, да их победимо, да Србија има будућност. Наредне четири године су најважније. Све најбоље желим вашим породицама, а у недељу 17. да слави пристојна, нормална, наша Србија. Живела Србија, бескрајно вам хвала – закључио је председник.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs