Стипендије за сомборске спортисте

Председница Покрајинске владе, Маја Гојковић, уручила је уговоре о стипендирању младим талентованим спортистима и спортским стручњацима у оквиру, тринаестог по реду, пројекта Покрајинског секретаријата за спорт и омладину „Спортски таленти Војводине“. Гојковићева је том приликом истакла да је Покрајинска влада определила 21 милион динара за стипендирање укупно 94 младих спортиста, узраста од 14 до 20 година, и још додатних седам милиона динара за 23 талентована тренера.
Међу награђеним стипендистима и тренерима налази се и неколико добро познатих сомборских имена. Годишњу стипендију у нето износу од 168 хиљада динара (14.000 месечно) заслужили су: Душан Станић (бициклизам), Никола Богатиновски, Марија и Наташа Лукић (бокс), Жофи Хорват (кајак кану), Петар Глушац (пауерлифтинг), Лео Фејеш (рукомет), Војин Витковић (самбо), Анђелко Павловић (фудбал). Тренерску надокнаду у нето износу од 231.600 динара (19.300 динара месечно) добио је Марко Сударић (бициклизам).
Покрајинска влада је од 2016. до краја 2023. године уложила три милијарде динара у спортску инфраструктуру и развој спорта. Додели уговора је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.