У недељу бесплатни превентивни прегледи у више од 200 здравствених установа у Србији

Pregledi

Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу, 16. јуна, од 8 до 17 часова, у више од 200 здравствених установа широм земље. И овога пута акценат је дат деци, за коју ће бити организовани превентивни систематски прегледи у дечијим болницама и другим здравственим установама.

Сви грађани, и они без здравственог осигурања, у недељу ће бити у прилици да бесплатно обаве дерматолошки преглед младежа, и ураде тумор маркере ЦЕА (ЦЕА), ЦА19-9 (ЦА19-9) и АФП (Алпха Фетопротеин).

Поред тога, због великог интересовања, грађани ће и овога пута моћи да без заказивања, у домовима здравља, општим болницама, клиничким и клиничко-болничким центрима измере крвни притисак, ураде ултразвучни преглед абдомена, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама.

У здравственим установама из Прешева, Новог Пазара, Сјенице, Пријепоља и Тутина, превентивни прегледи ће уместо у недељу 16.јуна, бити организовани седам дана касније, односно 23. јуна, због предстојећег верског празника.

Министарство здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље. Посебно позивамо родитеље деце предшколског и школског узраста, да искористе прилику и на брз и ефикасан начин провере здравље своје деце.

Листу здравствених установа које учествују у акцији, са детаљном врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи погледајте ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.