Весић: Грађевинска индустрија Србије наставља да расте!

Vesić

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да грађевинска индустрија Србије наставља да расте и да је процена да је у 2023. укупна вреност изведених грађевинских радова у односу на годину раније порасла за 16,1 одсто у текућим ценама.

Он је истакао да је према најновијим подацима Републичлог завода за статистику вредност изведених грађевинских радова на територији Србије у четвртом кварталу 2023. у односу на исти период 2022. порасла у текућим ценама за 13,9 одсто, а у сталним за 11,1 одсто.

Према Весићевим речима, овако добри показатељи потврђују исправност законских решења које је донела држава како би упростила процедуре, убрзала издавање грађевинских дозвола, али и ослободила дуже од деценије заробљене локације укидањем конверзије уз накнаду, и пружила додатну сигурност инвеститорима.

– Сигуран сам да ће ови резултати бити подстрек за даљи раст грађевинске индустрије у Србији и њеном још већем учешћу у БДП наше земље. Идемо даље! – написао је Весић на свом Фејсбуку.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs