(ВИДЕО) Филипу Пекановићу прва награда на 9. изложби фотографија ЗБО

Izlozba fotografija

У Сали за тематске поставке Градског музеја Сомбор, уприличено је свечано отварање 65. годишње изложбе Фото кино видео клуба „Рада Крстић” Сомбор и 9. изложбе фотографија становника Западнобачког округа. Отварању су присуствовали директор Градског музеја Сомбор, Давид Фирањ, помоћник градоначелника, Урош Бузаџић, секретар Фото савеза Србије, Војислав Луковић, Душан Козодеровић, председник Фото кино видео клуба „Рада Крстић”, те многобројни грађани.

Душан Козодеровић, председник Фото кино видео клуба „Рада Крстић“ Сомбор истакао је да последњих година Фото клуб има око 30-ак чланова који узимају учешће на овој изложби са по осам фотографија. Такође, нагласио је и да им је циљ да популаризују фотографију, као и да што већи број младих талената покаже своје умеће.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„Ево већ девети пут правимо изложбу становника Западнобачког округа. Значи сваки становник Западнобачког округа има право да учествује на овој изложби са четири фотографије. Селектори буду исти и за нашу клупску изложбу и за изложбу становника Западнобачког округа. Практикујемо да они који добију награде, значи које препознамо као периферне фотографе, да им дамо бесплатно чланство годину дана у нашем Клубу“, поручио је Козодеровић.

Секретар Фото савеза Србије, Војислав Луковић, рекао је нешто више о томе како треба да изгледа добра фотографија, те је упутио и поруку младим фотографима.

„Добра фотографија, као и свако друго ликовно дело треба да нас на неки начин измести из онога призора који је ухваћен техником фотоапарата и да нас пребаци у неку другу реалност. Савет за младе фотографа је један једини, а то је квантитет рађа квалитет. Мора се пуно радити, пуно фотографија правити, а у исто време мора се гледати шта други раде и у том смислу је рад у Фото клубу јако битан, јер ми посматрамо фотографије наших чланова, дискутујемо о њима, шта је добро, шта није добро како би могло боље да се уради и на тај начин, посматрајући радове других чланова и слушајући критике друг на другим радовима ми једноставно упијамо знања и временом се то оваплоћује кроз наш рад“, закључио је Луковић.

Ове године, избором селектора, Александра Келића, прво место на 9. изложби фотографија становника Западнобачког округа припало је Филипу Пекановићу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.