(ВИДЕО) Италијански амбасадор боравио у званичној посети Граду Сомбору

Šantić

Италијански амбасадор у Србији, Лука Гори, посетио је данас Град Сомбор, где је заједно са градоначелником, Антониом Ратковићем, обишао три локације. Наиме, они су посетили фабрику „Агрисербиа“ у насељеном месту Алекса Шантић, „Проггети“ у Сомбору и Регионалну привредну комору. Према речима градоначелника Сомбора, Антониа Ратковића, од великог је значаја да се отварају нова радна места, а италијанске компаније управо томе доприносе.

„Обишли смо „Агрисербиа“ у Алекса Шантићу, где смо видели најмодерније и плантажу и расадничку производњу, леске. Погледали смо и линију за сушење и драго ми је што и „Агрисербиа“ сваке године се развија и све више и више има коопераната, што говори о томе да добро раде и да ова компанија има перспективу. Такође, драго ми је што смо обишли „F.LLI ROSSI SHOES“ у Индустријској зони, најновија фабрика и драго ми је што су са 400 запослених данас запошљавају 630 људи“, поручио је Ратковић.
О значају сарадње наше земље са Италијом, истакао је и сам амбасадор, Лука Гори.

„Драго ми је да сам данас био у могућности да посетим Сомбор, као и италијанске компаније које послују на територији Града. Данас смо обишли две такве компаније, а на нивоу целе Србије постоји 1200 компанија у италијанском власништву. Ове све компаније заједно запошљавају 30.000 људи отприлике, што сматрамо да је веома значајна бројка. Привредна и пословна сарадња Италије и Србије се негује и развија“, поручио је амбасадор Лука Гори.

На састанку који је одржан у Регионалној привредној комори, присуствовао је и директор, Слободан Стеванчев, који је подсетио да се највећа спољно-трговинска размена дешава управо са Италијом.

„То је ¼ укупне спољно-трговинске размене која се обавља тамо. На срећу имамо суфицит и то у већем износу“, закључио је Стеванчев.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.