(ВИДЕО) Министар Селаковић посетио Историјски архив Сомбор

Poseta ministra Selakovica

Министар културе Никола Селаковић, посетио је данас Историјски архив Сомбор, где су га дочекали представници локалне самоуправе и директори градских установа културе.

Том приликом, уприличено је потписивање уговора са челницима културних установа, а према речима министра Селаковића, Министарство културе Републике Србије је у овој години кроз различите врсте конкурсних финансирања, обезбедило више од 20 милиона динара за установе културе у Сомбору.

– Највећи део ових средства припада Историјском архиву Града Сомбора, који је кроз Конкурс „Градови у фокусу“ ове године обезбедио себи 12.700.000 динара за реконструкцију фасаде. Други по реду износ јесте 6.000.000 динара, који је обезбеђен Градском музеју у Сомбору, а данас смо преосталих 1.400.000 обезбедили за различите врсте активности и пројекте од стране Галерије „Милан Коњовић“, Градског музеја и Народног позоришта у Сомбору. Наше Министарство наставиће да буде добар ослонац и веран партнер Граду Сомбору. Град Сомбор је добио од Министарства културе 60.272.000 за преко 80 пројеката којим су установе културе, али и различите врсте културних субјеката на територији Града Сомбора конкурисале код нашег Министарства, изјавио је Селаковић.

Наташа Стојановић, директорка Историјског архива Сомбор, захвалила се Министарству културе и истакла да ће у наредном периоду наставити са уређењем ове установе.

– У последње две године, пуно се ради на улагању у нашу установу. Град Сомбор, општине Апатин, Оџаци, Кула, Бач, учествују исто у суфинансирању наше установе јако смо улагали у унутрашњост архива, ове године уређујемо библиотеку за коју је Град Сомбор око 2 милиона издвојио и радимо пројекат изградња дворишних депоа који нам је тренутно највећи проблем, рекла је Стојановић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.