(ВИДЕО) Нови дом добило шест избегличких породица

Dodela kuca Kolut

У згради Жупаније, данас је уприличено свечано уручивање Уговора за шест избегличких породица, које су захваљујући локалној самоуправи и Комесаријату за избеглице и миграције добиле свој нови дом. Додели су присуствовали градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић са сарадницима и комесарка за избеглице и миграције Републике Србије, Наташа Станисављевић.

-Комесаријат за избеглице и миграције наставља са стамбеним збрињавањем избегличких породица, оних који још увек нису нашли своје трајно стамбено решење. Захваљујући пре свега одличној сарадњи коју имамо са Градом Сомбором, данас је свој дом добило шест породица. За њих су купљене куће са окућницом. Данас смо посетили једну од породица која од данашњег дана има своју трајну стамбену адресу, рекла је комесарка Наташа Станисављевић и додала да ће и у току 2024. године Комесаријат за избеглице и миграције наставити са програмом стамбеног збрињавања избеглих лица, који још увек немају своју трајну адресу у Србији.

Једна од добитница новог дома, Жељка Шашић, истиче изузетну захвалност свима који су допринели томе да и њена породица, после више од две деценије, трајно реши стамбено питање. Они су кућу добили у насељеном месту Колут.

-Желим да се захвалим свима, људима који су нам помогли, изашли у сусрет, свима који су ето допринели да од данас значи имам свој дом, ја и моја породица.
Испред локалне самоуправе, обратила се чланица Градског већа, Јована Миљевић, која је истакла изузетну сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције, те подсетила и на другу врсту помоћи коју Град пружа избеглим лицима.

-Град Сомбор има заиста успешну сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције. Закључно са 2023. годином откупили смо преко 170 кућа, значи збринули велики број породица. Такође, преко 140 породица је остварило право на помоћ у грађевинском материјалу, тако да су они веома задовољни тим својим оствареним правима, закључила је Миљевић.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.