(ВИДЕО) Овогодишњи Међународни фестивал ракије привукао велики број посетилаца

Festival rakije Apatin

Протеклог викенда, у Апатину је одржан четврти по реду Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље“, који је окупио приватне произвођаче и дестилерије. Ове године, пристигло је више од 900 узорака од 365 учесника из 12 земаља. Петар Хорти, члан Организационог одбора Фестивала, није крио своје задовољство овогодишњим одзивом учесника, те нам је уједно и рекао нешто више о присутнима.
„Могу да кажем да смо у ове четири године, од када Фестивал постоји, ове године постигли један завидан успех са бројем учесника, и са квалитетом судија, постали смо најпрепознатљивији Фестивал оваквог типа у региону. На овој нашој приредби присутни су индивидуални произвођачи, хоби произвођачи и неколико дестилерија са својим производима“, рекао је Хорти.
Своје утиске о овогодишњем Фестивалу, рекао нам је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин, која је суорганизатор манифестације, заједно са Удружењем произвођача и љубитеља воћних ракија „Чувари традиције“.
„Ми смо од првог дана препознали ентузијазам људи из Удружења „Чувари традиције“ који ово све у оном правом смислу и организују, али ми као Туристичка организација значајно учествујемо и у логистици, маркетингу и другим видовима организације догађаја са којим имамо велико искуство. Потрудили смо да у складу са манифестацијом доведемо и адекватне бендове. Ту су наши момци из „Дунавских бисера“ и комшије из Сомбора, врхунски Тамбурашки састав „Ђувегије“- рекао је Јовић.
Подсећамо да је ово само једна у низу манифестација која се током лета организује у Апатину, а следећи догађај су 60. по реду „Апатинске рибарске вечери“, које ће 4. јула отворити Здравко Чолић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.