(ВИДЕО) При крају радови на путу Бачки Моноштор-Купусина

Kupusina Monoštor radovi

Радови на путној инфраструктури на територији Града Сомбора не јењавају. Тренутно, на путу Бачки Моноштор-Купусина врши се постављање завршног слоја асафалта, а како истичу надлежни комплетан завршетак радова очекује се кроз највише месец дана.
„Стекли су се временски услови за израду завршног слоја асфалта овде на путу Бачки Моноштор-Купусина. Носећи слој у дебљини од 7 цм је урађен и сада се ради завршни слој у дебљини од око 4 цм. Оно што је битно да за неких најкасније до месец дана, комплетни радови од Бачког Моноштора до општине Апатин и атара Купусина ће бити готови. Веома битан пут о коме сам више пута говорио, пре свега што ће омогућити бржи транспорт робе, услуга, људи, али што је најбитније и становницима општине Апатин ће смањити путовање до граничног прелаза Бачки Брег. Остаје нам када се заврши овај завршни слој асфалта да се ураде банкине, да се уради хоризонтална сигнализација и да ми као Град урадимо одбојне ограде на кривинама које се налазе на овој траси“, рекао је градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

Како је истакао покрајински посланик Далибор Форгић, реакције грађана на реализацију ових радова су и више него позитивне, јер се томе захваљујући коначно остварује вишедеценијска жеља мештана који живе у овом крају. Такође, он је додао и да овај пут отвара више нових могућности.

„Овај пут ће да споји Апатин са Сомбором, индиректно преко Бачког Моноштора и такође ће спојити Апатин са граничним прелазима Бездан и Бачки Брег и са брзом саобраћајницом која ће бити у изградњи у наредним годинама. Изузетно нам значи ово скраћење пута када идемо за Апатин, јер требало нам је око 45 минута, сада ће нам требати око 20. Овај пут има изузетан значај за туристички потенцијал јер отварају се на другу страну врата приласку туриста у Бачко Подунавље и искрено се надамо да ће ово повећати долазак и бројност туриста у Бачком Моноштору и у сомборској општини, такође и у Апатину“, каже Форгић.

Такође, градоначелник Сомбора подсетио је да ће по завршетку ових радова бити настављени радови на изградњи пута од Риђице до Растине, као и да ће локална самоуправа наставити са улагањем у путну инфраструктуру, а све у циљу стварања што бољих услова за свакодневни живот свих грађана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.