(ВИДЕО) Селаковић и Вучевић у Апатину уручили Борачке споменице

Boračke spomenice Apatin

У Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ Апатин, данас је уприличена свечана додела Борачких споменица борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца. Додели су присуствовали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Никола Селаковић, министар одбране, Милош Вучевић, директорка СБР, др Драгана Мрђенов, те представници локалне самоуправе на челу са председницом општине, Дубравком Кораћ.
Према речима министра Николе Селаковића, од уручења борачке споменице пре седам месеци Нади Милић, која је 1999. године изгубила оба сина на Косову и Метохији, до данас, број регистрованих бораца у Србији подигнут је са 25.000 на 47.000. Он је истакао да је Апатин општина са 77 палих бораца.
„Дакле 77 палих бораца, 81 ратни војни инвалид и за сада регистрованих 275 борацаОвај крај је био познат и по огромном одзиву добровољаца деведесетих година, као јуначки крај, јуначки народ, који је овде нашао своје ново уточиште, свој нови дом и своју отаџбину“, рекао је Селаковић.
Такође, министар је истакао да велики број друштвено одговорних компанија пружа разне погодности носиоцима борачке легитимације, а од данас, једна од њих је и Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)


„Желим да се захвалим директорки Бањи што је од данас за носиоце борачке легитимације у читавој Србији, Бања „Јунаковић“ једно од места где ће имати озбиљан попуст на све оне услуге које сама Бања пружа“, истакао је ресорни министар.
Милош Вучевић, министар одбране, захвалио се присутнима на љубави према народу и отаџбини, те им је упутио извињење, јер су, како је истакао, морали да чекају да чују реч „хвала“.
„Извините што је држава била слаба безмало две деценије, па се стидела оних најхрабријих, а стидела се најхрабријих јер су они најгори водили државу. Стидела се ратника и хероја, стидела се страдалника и јуришника, јер су дезертери и ратни лиферанти водили државу. И то је чињеница“, поручио је министар одбране.
Вучевић се осврнуо и на спекулације да се Србија спрема за рат, те је нагласио да то није истина, али да ће наша држава увек бити спремна да се брани.
„Да кажем да се не спремамо ни за какве ратове и сукобе. Србија хоће и треба мир, али ћемо бити спремни да бранимо Србију и то свима мора да буде јасно. И прошло је време када је Србија секла и топила тенкове и хаубице, прошло је време када смо затварали касарне и када смо правили генерације које не знају елементарне ствари“, закључио је Вучевић.
Захваљујући Закону из 2020. године, донетом на иницијативу председника Републике, Александра Вучића, омогућена су значајна права и приходи породицама палих бораца и ратним војним инвалидима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.