Више од 60 екипа учествовало на Меморијалу „Милан Средановић“

Turnir Milan Sredanović

У Кули је одржан традиционални Меморијални турнир у фудбалу за млађе категорије „Милан Средановић“. Организатор Турнира је Фудбалски клуб „Хајдук 1912“, уз подршку општине Кула и многобројних приватних спонзора. Учествовало је више од 60 екипа, уз учешће и једне екипе из Републике Српске. Наступали су дечаци рођени од 2012. до 2015. године, а спортски директор „Хајдука 1912“, Жељко Ачански, истакао је да и ове године турнир има масовни карактер, што најбоље говори о репутацији коју турнир ужива у фудбалском свету.
„На турниру су учествовале екипе из Суботице, Новог Сада, Сомбора и многих других места. Чак 64 екипе је узело учешће и око хиљаду деце је прошло овим тереном током два дана, што је податак који сам по себи говори о успешности турнира. Сваке године подижемо стандарде и сваке године је турнир све бољи и бољи. Главни покровитељи турнира су Општина Кула, Фабрика бисквита „Јафа“, као и многобројни други спонзори“, рекао је Ачански.
Учешће на Меморијалу узеле су и четири екипе са територије локалне самоуправе: екипа домаћин „Хајдук 1912“, Школа фудбала „Кула-С“, Фудбалски клуб „Кула“ и Фудбалски клуб „Црвенка“.
Када је реч о крајњем учинку, биланс најуспешнијих појединаца и екипа гласи: у генерацији дечака рођених 2012. године прво место освојила је екипа „Оне теам” из Темерина, другопласирана је новосадска „Војводина“, док је треће место припало екипи „Депортиво“ из Београда. Најбољи голман у овој генерацији је Зоран Будимировић из „Војводине“, док је најбољи играч Стева Андрић из победничке екипе „Оне теам”. У генерацији 2013. шампион је „Војводина“, друга је новосадска „Примера“, док је трећа Академија фудбала из Сомбора. Најбољи голман је Стефан Сигети из „Примере“, док је најбољи играч Реља Раковић из „Војводине“. У генерацији дечака рођених 2014. године победила је „ОФК Славија“ из Новог Сада, другопласирана је „Кула-С“, док је треће место заузео „Текстилац“ из Оџака. Најбољи голман је Лазар Латинкин из „Куле-С“, док је најбољи играч Сергеј Поповић из новосадске „Славије“. Када је реч о најмлађој генерацији на турниру, дечаци рођени 2015. године, титула шампиона припала је „Војводини“, другопласирана је „Славија“ из Пивница, док је треће место заузела „Примера“ из Новог Сада. Најбољи голман је Роберт Камањ из „Славије“, док је најбољи играч Петар Симикић из „Војводине“. Награде најуспешнијима уручили су ћерка и син Милана Средановића, Јелена и Виктор Средановић и председник општине Кула, Дамјан Миљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.