Вучевић први званични сусрет на новој функцији обавио са Патријархом

Vucevic i Porfirije

Председник Владе Милош Вучевић изјавио је да му је драго што је свој први званични састанак на новој функцији обавио са Његовом Светости, Патријархом српским господином Порфиријем и то уочи највећег хришћанског празника Васкрса.

„Након садржајног разговора, затражио сам од Његове Светости (Патријарха Порфирија) благослов за обављање једне од најодговорнијих функција у држави. Патријарх Порфирије ми је, уз очински благослов, даровао икону Светог Саве, оца српске духовности, првог и највећег српског просветитеља, оснивача наше Цркве, симбола саборности Цркве, државе и народа; уз поруку да корачамо његовим стазама и да градимо насушно и свима потребно јединство“, написао је Вучевић на својој Инстаграм страници.

Он је оценио да је Српска православна црква једна од најважнијих институција српског народа и да је очувала националну свест током вишевековног ропства, да му је у великој мери градила идентитет, остајала и у оним крајевима где прерогатива државне власти није било и очувала народ и с њим заједно страдала.

„Имајући у виду све тешкоће и искушења која доноси актуелни историјски тренутак, сматрам да би било одговорно унапређивати сарадњу Цркве и државе, засновану на нашем историјском искуству и на моделу кооперативне одвојености“, истакао је Вучевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.