Вучевић са директором ЕБРД о реализацији заједничких пројеката

Vucevic

Председник Владе Милош Вучевић састао се са директором Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Матеом Коланђелијем са којим је разговарао о реализацији пројеката са том међународном финансијском институцијом.

Вучевић је захвалио директору Коланђелију на досадашњој пордшци и сарадњи, нагласивши да је нова Влада Србије спремна да настави рад на започетим али и новим пројектима у областима енергетике, обновљивих извора енергије, животне средине, путне и железничке инфраструктуре, као и у сектору информационих технологија, наводи се у саопштењу Владе.

Вучевић је нагласио да је фокус сарадње Србије са ЕБРД и на регионалним и локалним путевима, а као главне инфраструктурне пројекте које спроводи Србија навео путно повезивање говорећи о изградњи ауто-путева али и брзих пруга, који ће боље повезати регион.

Тиме наша земља ствара још повољније пословно окружење и доказује да је право место за улагања страних инвеститора, закључио је Вучевић.

Директор Европске банке за обнову и развој Коланђели честитао је премијеру Вучевићу на избору на ту функцију у пожелео му успех у раду и рекао да се нада доброј сарадњи на заједничким пројектима.

Коланђели је истакао да Србија има стратешку позицију као земља која се налази на листи међу првих пет земаља у сарадњи са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД).

Директор ЕБРД је навео важност подршке пројектима научно-технолошких паркова и БИО 4 кампус, нагласивши битност развоја биотехнологије и вештачке интелигенције у Србији и реализацију бројних инфраструктурних, телекомуникационих и енергетских пројеката у Србији.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.