Вучевић захвалио Грчкој на уздржаном ставу о Сребреници, као и непризнавању КиМ

Vučević i Levanti

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је са амбасадорком Грчке у Београду Маријом Леванти о билатералним односима и свеобухватној сарадњи две земље и истакао да Србија придаје велики значај даљем унапређењу сарадње са Грчком, која се заснива на узајамном поверењу и пријатељству две државе и народа.

Вучевић је захвалио Грчкој на уздржаном ставу, приликом гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН, саопштила је Влада Србије.

Премијер је истакао да ова резолуција неће никако допринети стабилизацији прилика у региону, нити побољшању односа између српског и бошњачког народа.

„Стратешки циљ Србије је да кроз инфраструктурне и развојне пројекте, доприноси бољем животу свих грађана у региону“, истакао је српски премијер.

Вучевић је нагласио да Србија веома цени подршку Грчке по питању територијалног интегритета и суверенитета и чврст став да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Он је истакао и значај ангажовања Грчке на убрзању процеса евроинтеграција Србије, које остају наш стратешки правац.

Амбасадорка Леванти оценила је да су односи две земље пријатељски и да их повезује искрена подршка и пријатељство и пренела да Грчка неће променити своју позицију по питању Косова и Метохије.

Оценивши да је уочен напредак у бројним областима, Леванти је додала да ће Грчка и даље настојати да подржи европски пут Србије, пре свега кроз отварање Кластера 3.

Двоје саговорника закључили су да је неопходно повећати економску сарадњу две земље, у областима где постоји значајан неискоришћен потенцијал. Изразили су и очекивање да ће овогодишњи јубилеј – 145 година од успостављања дипломатских односа, помоћи да се сарадња две братске земље подигне на још виши ниво.

Амбасадорка Грчке упутила је честитке премијеру Вучевићу за преузимање нове функције и пожелела му успех у будућем професионалном раду.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.