За малу Анастасију пешачили до Острога: Шест колега Окружног затвора прешло 400 километара за храбру девојчицу

Policija

Припадници Окружног затвора из Београда успешно су завршили акцију скупљања новца за лечење Анастасије Зафировић (9) из Београда, која пати од церебралне парализе.

Шесторица припадника Службе за обезбеђење Окружног затвора и Казнено-поправног завода у Панчеву завршили су ходочашће до манастира Острог у Црној Гори, након девет дана и пређених 400 километара.

Њихово путовање је кренуло од манастира Раковица до манастира Светог Василија Острошког.

– Пошао сам са пријатељима на овај свети пут ходочашћа. Идемо у име наших породица, са вером у Бога, са жељом да помогнемо једној лепој девојчици Анастасији, нашој суграђанки којој је потребна помоћ. Она има девет година и надамо се да ћемо овим нашим ходочашћем успети да јој помогнемо. Желели смо да учинимо добро дело, хумано. Просто се поклопило да баш Анастасија буде девојчица за коју ћемо ово наше ходочашће да корачамо – рекао је командир у Окружном Затвору у Београду Милош Марјановић пре подвига за „Форум инфо“.

Припадници Службе, Милош Марјановић, Борис Иванов, Милан Динић, Предраг Златковић, Александар Милојевић и Марко Митић кренули су на свој пут 23. марта.

Како помоћи малој Анастасији

Анастасија је рођена 26. августа 2015. године у Београду. Због компликација на порођају, остала је без кисеоника у мозгу и први пут заплакала након 120 минута, у инкубатору. Због великог оштећења мозга успостављена јој је дијагноза, церебрална парализа.

Од 6 месеци старости иде на разне терапије. Анастасија је весела и насмејана девојчица и храбро се бори са свим препрекама. Не може самостално да седи, пузи, наводи се на сајту фондације „Буди хуман“.

Анастасији су потребна средства за физикалне третмане, рехабилитацију, третмане матичним ћелијама као и за путне трошкове и смештај како у земљи тако у иностранству.

Овој храброј девојчици можете помоћи уплатом новца на следећи начин:

СМС порука: 963 на 3030
Уплата на динарски рачун: 160-6000000843926-68
Уплата на девизни рачун: 160-6000000843971-30
IBAN: RS35160600000084397130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.