Зобеница: Жао ми је што је опозиција одлучила да бојкотује данашњу седницу, али то не омета и не утиче на рад Скупштине Војводине

Дамир Зобеница са листе “Александар Вучић – Војводина не сме да стане” обратио се јавности након одржане седнице и верификације мандата свих 120 посланика Скупштине АП Војводине. Седница је прекинута, а биће настављена у наредном периоду, када се очекује избор председника, потпредседника и генералног секретара Скупштине.

Како је протекла конференција за медије, погледајте у видеу.

Са задовољством могу да кажем и обавестим јавност, да смо данас завршили први корак, односно да смо конституисали Скупштину у смислу потврђивања мандата, изјавио је Зобеница.

– У овом моменту крећу преговори са нашим досадашњим коалиционим партнерима, пре свега са Савезом војводјанских Мађара, са Социјалистичком партијом Србије и могуће са још неким посланичким групама.

– Урађено је апсолутно све што предвиђа пословник и ускоро ће бити завршено конституисање у потпуности Скупштине Војводине, односно са избором председника, потпредседника, генералног секретара и административног одбора, како и дневни ред прве седнице и налаже, рекао је посланик листе “Александар Вучић – Војводина не сме да стане”, Дамир Зобеница.

– Такође, изражавам незадовљство, одлуком опозиције да бојкотује данашњи рад.

– Мишљења сам да смо у Скупштини Војводине увек имали односе, потпуно примерене, оном што је и била историја дома у ком седимо.

Разговором и коректним односом смо решавали апсолутно све политичке несугласице, којих је увек било у претходним мандатима, у већој или мањој мери, подсетио је Зобеница коме је ово четврти мандат у Скупштини АП Војводине.

– Дакле, жао ми је, да људи који су освојили велик број мандата, односно 30 мандата у овој Скупштини, нису се одазвали разговору и консултацијама представника листа које су прешле цензус, нити учествовале данас у раду, изјавио је Зобеница.

– Свакако, то никако не може да омета, нити утиче на рад, овако битног тела у нашој држави.

Понављам, у скором периоду ћемо завршити конститутивну седницу, где ће бити изабрани сви органи.

Верификациона комисија потврдила је данас мандате посланика у Скупштини Војводине

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.