„Буди здрав-промени став“: Едукацијa ученика о здравим животним навикама

Budi zdrav promeni stav

Дигитализација свакодневног живота и онлајн настава, често су, поред добрих страна, и узрок слабе физичке активности, асоцијалног понашања и недостатка здравих животних компентенција код деце школског узраста.

С тим у вези, ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, Покрајински сектретаријат за спорт и омладину одобрио је пројекат под називом „Буди здрав-промени став“, који има за циљ едукацију ученика о здравим навикама у исхрани и подстицање ученика на повећање физичке активности. 

У склопу планираних активности, поред Сајма спорта који је одржан у оквиру школе, ученици четвртог разреда обишли су Резерват природе „Горње Подунавље“, возећи се бродићем „Апатинка“. Том приликом упознали су предивне пределе Резервата погодне за излете, вожњу бициклом, пецање и друге физичке активности везане за природу. После вожње бродићем, ученици су посетили Музеј рибарства у Удружењу спортских риболоваца „Буцов“, где су од искусних рибара сазнали које рибе живе у Дунаву, када се пецају и на који начин, али и које су нутритивне вредности појединих врста које се препоручују у исхрани бар два пута недељно.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs