(ВИДЕО) Давор Штефанек посетио Сомбор

Poseta

Данас је председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, посетио Спортски центар „Соко“, као и Градску халу Мостонга. Учешће деце предшколског узраста из Сомбора, у пројекту Спортског савеза под називом „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, био је повод ове посете. Штефанека је дочекала Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа задужена за област спорта, деце, омладине и здравства. Он се захвалио челницима Градске управе, као и Спортском савезу Града Сомбора, на квалитетној сарадњи и комуникацији, из које се изродила и сарадња на поменутом пројекту. Истакао је да се пројекат показао изузетно добро.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– Ја се надам да ћемо наставити са још више акција следеће године, из године у годину да буде то масовније и да пробудимо свест већ код овако мале деце да, једноставно, је спорт јако битан за развој, не само физички, него и ментални.

Давор Штефанек навео је да овакав системски приступ у раду са децом помаже у подизању свести код најмлађих да је бављење спортом важно за очување здравља. Приликом данашње посете, председник Спортског савеза Србије доделио је опрему кошаркашким, фудбалским, рукометним и одбојкашким клубовима. У питању су сетови лопти и нови дресови.

– Спортски савез Србије труди се, из године у годину, да што више допринесемо могућности, средстава, у виду опреме, у виду подршке и да што више омасовимо спорт у Србији.

Штефанек напомиње да Савез, на чијем је челу, има пуну подршку и разумевање Министарства омладине и спорта, Олимпијског комитета, као и комплетног државног руководства, који излазе у сусрет захтевима Савеза, а навео је да за спорт Република Србија издваја доста буџетских средстава. Савесно улагање у све спортове, спортску инфраструктуру и објекте, као и ослушкивање потреба спортских удружења, даје све боље резултате.

Приликом ове посете, Штефанек је најавио следеће:

– Неке разговоре смо водили да ће највероватније и финале „Сеоских игара“, ове године, бити баш у Сомбору. Мислим да ће то да буде једна заиста лепа манифестација.
„Сеоске игре“ се одржавају већ четврту годину заредом, а ове године достигнут је рекорд у броју пријављених општина, чак 34. Победник „Сеоских игара“, како је навео Штефанек, од Спортског савеза Србије добија спортски терен на отвореном, за потребе малих спортова. Осим ове најаве, исказао је наду да ће спорт у нашој држави сваке године све више напредовати и да ће се услови за развој свих спортова континуирано побољшавати.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије