(ВИДЕО) „Изнад Истока и Запада“ – антологија српске музике одушевила сомборску публику

Концерт

Јуче је у Народном позоришту у Сомбору одржан концерт српске сабране музике под називом „Изнад Истока и Запада“, који је организовао Културни центар „Лаза Костић“, уз подршку Града Сомбора.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Концерт „Изнад Истока и Запада“ обухватио је период средњег века, немањићке Србије, преко најзначајнијих етно записа и инструменталних бравура од Косова до Војводине, до двадесетог века у српском изворном надахнућу ремек дела нашег чувеног мелода појца и композитора чувених песама „Востани Сербије“, „Ој Косово, Косово“, „Ој Призрене граде“ и многих других композиција, чувеног Љубомира Љубе Манасијевића.

„Ја сам намеравао да направим један мост из овог времена ка средњем веку тако да мислим да смо ту успели јер смо држали више концерата још почетком две хиљадитих година, и ево коначно почетак нашег програма ће бити у знаку средњег века и тог симбола изнад истока и запада“, рекао је Манасијевић.

Поред Манасијевића, на концерту је наступила је и оперска дива, мр Зорица Белић, док су за инструменталне бравуре били задужени Дарко Карајић – лаута, Саша Боровић – вијела, Борис Буњац – перкусије и Љубомир Димитријевић – аутентични дувачки инструменти.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs