(ВИДЕО) Радови на бушењу бунара у Риђици

Kopanje bunara

У току су радови на бушењу бунара у Риђици, којим ће се решити снабдевање водом домаћинстава у овом насељеном месту. Вода ће бити техничка, а решавање проблема пијаће воде очекује се по изградњи доводника воде Светозар Милетић-Станишић и Колут-Бездан. Радове је данас обишла Јасмина Бобић, директорка Јавног комуналног предузећа „Водоканал“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– До сада је у Риђици био проблем што се тиче количине воде, са постојећим бунарима, па смо одлучили да се избуши нови бунар, који ће добити додатних 8 литара у секунди, тиме ће се створити услови за несметано снабдевање свих становника за наредни период.

О радовима који су у току издваја следеће:

– Бунар се буши на дубини од око 80 метара, средства је обезбедило ЈКП „Водоканал“. Укупна инвестиција ће коштати око 6 милиона, са бушењем и опремањем бунара. Тако да, радови су почели, тренутно се буши бунар.

На питање када ће бунар профункционисати у пуном капацитету, Бобић наводи да је у плану да се то догоди већ у наредних неколико месеци.

– За ову сезону се припремамо, значи негде у мају можемо очекивати да ће доћи до прикључења, пошто ту има доста радњи које морамо да завршимо.

Након физичког бушења и хидромашинског опремања бунара, у следећој фази се очекује анализа те техничке воде, па напослетку прикључење на систем.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије