(ВИДЕО) Распевани „Шарени Вокали“ по 12. пут одушевили сомборску публику

Hor Šareni vokali

У суботу је у Народном позоришту одржан 12. по реду Дечији музички фестивал „Шарени Вокали“. Овај фестивал настао је 2010. године, у склопу обележавања 140 година Сомборског певачког друштва, а оно што га разликује од других фестивала јесте награђивање искључиво дечијих талената и њихових вокалних способности.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Ове године учествовало је 18 такмичара из готово свих земаља региона, у четири узрасне категорије.

„Хтела бих да се захвалим покровитељу фестивала, а то је Град Сомбор, али и нашим овогодишњим пријатељима фестивала. Хвала свима који су ове године од срца помогли да се овај фестивал реализује на овај начин“, рекла је Марија Хајнал Стошић, диригент и уметнички директор Фестивала.

Додељене су награде публике које су припале Ванди Ваци и Оливери Арсић, затим награда дечијег жирија која је припала Оливери Арсић, док је за сценски наступ награђена Ена Маслаћ. Хор „Шарени вокали“ награде је доделио Оливери Арсић, Ванди Ваци и Лани Паовић, награде за фестивалску биографију под називом „Шарена Бјанка“ припале су Јани Црномарковић и Корини Постружин, а главна награда, Гран при 12. фестивала „Шарени вокали“, припала је Урошу Ботуњцу који је извео песму „Чудан лавеж“.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије