(ВИДЕО) Распевани „Шарени Вокали“ по 12. пут одушевили сомборску публику

Hor Šareni vokali

У суботу је у Народном позоришту одржан 12. по реду Дечији музички фестивал „Шарени Вокали“. Овај фестивал настао је 2010. године, у склопу обележавања 140 година Сомборског певачког друштва, а оно што га разликује од других фестивала јесте награђивање искључиво дечијих талената и њихових вокалних способности.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Ове године учествовало је 18 такмичара из готово свих земаља региона, у четири узрасне категорије.

„Хтела бих да се захвалим покровитељу фестивала, а то је Град Сомбор, али и нашим овогодишњим пријатељима фестивала. Хвала свима који су ове године од срца помогли да се овај фестивал реализује на овај начин“, рекла је Марија Хајнал Стошић, диригент и уметнички директор Фестивала.

Додељене су награде публике које су припале Ванди Ваци и Оливери Арсић, затим награда дечијег жирија која је припала Оливери Арсић, док је за сценски наступ награђена Ена Маслаћ. Хор „Шарени вокали“ награде је доделио Оливери Арсић, Ванди Ваци и Лани Паовић, награде за фестивалску биографију под називом „Шарена Бјанка“ припале су Јани Црномарковић и Корини Постружин, а главна награда, Гран при 12. фестивала „Шарени вокали“, припала је Урошу Ботуњцу који је извео песму „Чудан лавеж“.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs