(ВИДЕО) Спектакуларним концертом Халида Бешлића отворене 58. Апатинске рибарске вечери

Koncert

Синоћ су у Апатину почеле 58. Рибарске вечери, манифестација по којој је Апатин познат, не само у Србији већ и у региону. Први дан је почео квалификационим такмичењем у кувању рибљег паприкаша, који су најавиле својим доласком апатинске мажореткиње, које су, већ по традицији, прошетале главном улицом.

Отварање 58. Апатинских рибарских вечери обележио је спектакуларан наступ велике регионалне звезде, Халида Бешлића, који је упркос недавној хирушкој интервенцији, дошао у Апатин и одржао заиста спектакуларан концерт пред заиста великим бројем гледалаца. Халид није крио одушевљење што је дошао у Апатин а како истиче, иако му понекад није до песме и певања, публика је та која му даје снаге да настави: “Чућете моје пјесме које пјевам већ задњих 40, 50 година, једна сублимација моје каријере комплетна и највећи хитови. Вриједност човјека је у његовом квалитету као особе, па и нараво и квалитета онога шта ради“, рекао је Халид.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)


Рибарске вечери реализују општина Апатин и Туристичка организација Апатин, а према њиховим речима, традиција дуга готово шест деценија, прекинута је само два пута у историји, једном шездесетих година када је Дунав претио да ће поплавити град и пре две године године, због ситуације изазване пандемијом короне. Организатори ни ове године нису изневерили очекивања, па су за све Апатинце и њихове госте припремили богат културни, уметнички, забавни и спортски програм.

„У петак наступа Јелена Розга и одржавају се квалификације за све оне куваре који су ван општине Апатин и у суботу ћемо имати заиста једно велико финале где ће се такмичити 40 кувара, али пробраних из седам квалификационих дана. То вече ће после проглашења наступити“Легенде“, и у недељу имамо оно опуштајуће апатинско ревијално вече“, рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације општине Апатин.

„Заиста је дивна атмосфера у граду, осети се тај дух Рибарских вечери који је у традицији свих Апатинаца и надам се да ћемо у наредна четири дана уживати у изузетно богатом програму који је припремила наша Туристичка организација“, истакла је председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, која је поздравним говором и збванично отворила 58. Апатинске Рибарске вечери.

Први дан Рибарских вечери, посетиоци су имали прилике да уживају у наступима мажореткиња, културно-уметничких друштава, концерту групе „Магија“ и многим другим садржајима, а наредних дана нас очекује још више изненађења и доброг провода.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs