(ВИДЕО) Туризам у домаћој радиности – обука за апатинске туристичке раднике

Zgrada opštine

Туристичка организација Апатин, иако је туристичка сезона прошла, наставља са својим активностима на побољшању туристичке понуде општине Апатин. Из тог разлога Туристичка организација организује обуке за заинтересована лица која потенцијално желе да се баве туризмом у домаћој радиности издавањем соба, апартмана, кућа за одмор или сеоског туристичког домаћинства, а која су из села апатинске општине.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)


Једнодневне обуке и информативне радионице одржаће се у свим селима апатинске општине, а полазници обука, поред наведених предавања, имаће и једно студијско путовање са циљем увида у добру праксу.

„Закон о туризму који је 2019. ступио на снагу омогућује физичким лицима да се на изузетно једноставан начин почну бавити угоститељском туристичком делатности, односно да издају неке своје додатне смештајне капацитете. Из тог разлога смо се у Туристичкој организацији Апатин одлучили да извршимо један вид едукације и обуке за наше становништво које је насељено у селима општине Апатин тачније у Пригревици, Купусини, Сонти и Свилојеву“, рекао је директор Туристичке организације Апатин, Немања Јовић.

Сертификат добијен на овој обуци биће предуслов за добијање субвенција које ће у наредном периоду пружати општинска управа Апатин, а које ће покривати делове трошкова опремања и реконструкције сеоских туристичких домаћинстава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs