Вучић говорио о важним питањима за грађане Србије: Председник открио шта је све писало у допису из ЕУ којим је упозорен на атентат

Vučić

Први пут после неколико дана и након обелодањених информација о спремању атентата на њега, председник Србије Александар Вучић се обратио нацији.
Председник Вучић је говрио за ТВ Пинк, а јавности се обратио са ексклузивне локације.

Наиме председник Вучић се обратио из брзог воза који ће саобраћати на релацији Београд – Нови Сад.

– Не постоји лепше место за интервју од овог предивног воза који смо купили од Швајцараца – рекао је председник.

Председник се поздравио са машиновођом са којим се раније упознао у Чортановцима.
Немци раде супервизију, за месец, месец и по дана ићи ћемо до Новог Сада – истакао је Вучић.

– 30 година радног стажа, када сам почео да радим нисам ни мислио да ћу некада да се возим овим возом – рекао је машиновођа.

Председник је истакао како је хтео да заплаче од среће када је видео како иде воз на прузи од 200 километара на час.

О информацијама у вези са припремом атентата

– Једна земља ЕУ нам је проследила оперативна сазнања и дали нам много детаља. Хвала им на томе. Али људи имају своје проблеме, не желе да живе и са мојим проблемима. Зато не мислим да је то од посебног значаја за људе. Ја сам то морао да радим 14, 15, 16… И тада сам се обратио јавности, али то нисам поменуо, истако је председник.

Упитан да ли га те информације брину, рекао је:

– То је на надлежним службама. Поносан сам на то што годину и два месеца нисмо имали мафијашко убиство, последње је, чини ми се, било, убиство Бојана Митића, у новембру 2020.

– У том допису је било седам имена из више земаља. Да ли је то истина или није, не могу да тврдим. Надлежни органи раде све да се то спречи. Та земља ЕУ је била изузетно фер, разговарали су са нашим људима, расписане су потернице… Зна се ко је требало да донесе оружје, ко коме да преда… Све има име, нису то празне приче, појаснио је Вучић.

– За нас је најважније је да очувамо стабилност и да наставимо борбу против нарко картела, то занима обичног човека, истако је председник.

– Безбедносне структуре су све боље. Људе интересује да ли ће њиховом детету у школи неко дати дрогу. Ту морамо да будемо јачи, истакао је председник.

О резултатима референдума

– Мислим да је страшно важно што је велики број људи изашао на референдум, који се не дотиче свих, али су многи мислили да је важно. То је огромна ствар, и говори о демократском капацитету Србије, и велику реформу смо успели да изгурамо, истакао је Вучић и додао:

– Историјска ствар је то што је спроведена реформа без мешања политике.

Председник истиче да је на референдуму све било фер и поштено.

– Што се тиче резултата, ми смо били суочени са много лицемерја, и много је горе када вам неко ко узима новац од страних фондација да се бори за независно правосуђе, одбија да гласа због мене. Један део људи и странака бившег режима немају никакав програм, они су само против Вучић.

– У оквиру СНС има много људи који су против ЕУ, али да се у странци договарају како да иду напред, појаснио је председник.

Председник је истакао и да су многи у јавност слали дезинформације када је реч о референдуму.

– Иако је све јасно написано, ви теорије завере не можете да спречите. Све више људи у ери социјалних мрежа живе у теоријама завере. На неке ствари не можете да одговорите на рационалан начин. Пред нама су припреме за изборе, а завршили смо велики посао, каже председник.

– Ја сам саопштио резултате нашег штаба, а они су се поклопили са резултатима РИК-а, јер смо говорили истину. Ми не говоримо на основу узорка, већ смо обрадили 95 посто бирачких места, све унели у компјутер и одна се обратили јавности. У питању је та врста критике свега. Знали су да сам ја био у свом штабу и да сам као шеф партије саопштио резултате. Опет су кренули са причом да је све покрадено, онда да је референдум слика и прилика како ће људи да гласају. Имали сте и ЦРТУ која им је помагала и која је објавила лажне резултате. Можете да спинујете колико хоћете, али на крају морате да пребројите кутије. Драго ми је што смо показали озбиљност и гласали за друштвене промене, истиче Вучић.

О најављеној седници СНС-а

Председник је коментарисао и људе из странке који су били против промене Устава.

– Наша организације је демократска и она не избацује људе. Ако се договоримо нешто договоримо, није фер да се после понашате другачије. Није фер јер се после тога није о њима говорило, нико није рекао на пример пропао је Ђукановић ни Петровић, него су рекли пропао је Вучић.

О увредама на рачун Ане Брнабић

– Ово је било нешто најодвратније што сам могао да видим – коментарисао је председник гнусан филм о премијерки Ани Брнабић на Н1.

– Кажу довешћемо еминентне људе да говоре о Ани, онда доведу Пајтића, Стефановића, и они причају о жени и о њеном детету и њеном праву да има или нема дете. И то је нешто најгнусније о чему нико неће да говори. Мало вам је то што се иживљавате над мојом децом, а вашу нико ни не помиње. Оставите ту децу на миру, оставите тог малог дечака на миру. Због чега сам Хитлер у филму – зато што сам урадио све оно што они не би стигли да ураде никада , истакао је председник.

– 250 фабрика и погона сам отворио у Србији, а колико сте их ви отворили, а колико затворили? Да ли сам због тога Хитлер? Што смо се изборили против најгоре мафијашке банде? Ану сада тако представљају они најгори који су молили америчког амбасадора да помери признање Косова да би могли да победе на изборима, навео је Вучић.

О најављеној помоћи за младе и пензионере

– 10. фебруара пензионери добијају 20 хиљада, а млади људи од 1. фебруара 100 евра. 950 хиљада младих се већ пријавило. Молићу да и у другој половини године још једном помогнемо младим људима у својој земљи, уколико победимо на изборима. Неки од њих ће тај новац осетити као свој по први пут, и то рађа додатну одговорност и према новцу и према држави, истакао је председник.

– Стопа јавног дуга до краја гоидине неће прећи 56 одсто, значајно испод Мастрихта,навео је председник.

Истакао је да и цене нафте стално расту и да зависе од тензија које се свакодневно дешавају.

– Имамо меркантилне пшенице довољно, пиринча немамо, кукуруза имамо. Морамо још да набавимо још неке намирнице.

Истакао је и зашто је изузетно важно да имамо резерве.

– Важно је да се осећамо домаћински. Држава мора да буде спремна да помогне својим грађанима. Немао проблема са новцем. Имамо највише злата у историји, највише девизне резерве. Мазута имамо довољно, а купили смо и још. Морамо да набављамо и друге ствари, јер буде ли се све ово даље развијало ка неком велико сукобу, ко зна шта ће све да фали, навео је Вучић.

Вучић је навео да морамо имати снажну армију како нико не би могао да нас уцењује као што су то чинили 1998. и 1999. године, током Рамбујеа.

– Улажемо огроман новац, чак 500 милиона евра више него Бугарска. То је важно, наша војска мора да буде снажна и да људи буду обједињени око те идеје да имамо снажну војску. Купујемо сва Камова руска за противпожарно деловање. То су убедљиво најбољи хеликоптери за гашење пожара и моћи ћемо да помогнемо и свима у региону, најавио је Вучић.

О напуштању председничке позиције у странци и кандидатури на изборима

Председник Вучић је потврдио да напушта место председника странке.

– То сам већ потврдио, не видим зашто је то вест, истакао је Вучић.

– Још увек нисам донео одлуку о кандидатури на председничким изборима Никада се не бојим пораза, борим се за победу и да не укаљам образ. Борим се за победу и за оно што ће остати иза мене. Неко од нас ће ићи на листу за председника, неко за чело Скупштине. Честитам свим кандидатима, то су озбиљни кандидати. Ми ћемо видети, још увек је прерано и имамо још увек много тога да урадимо до тада, коментарисао је предсдник најаву кандидатуре Здравка Поноша коју је данас обелоданио ССП.

Вучић је додао да за већ има велики број озбиљних кандидата.

– Кандидатуре су потврдили Обрадовић, госпдин Шкоро, и иза њих стоје озбиљне странке са инфраструктуром, истако је Вучић.

Рио Тинто

– Када вам странци кажу да не финансирају протесте, него Сави Манојловићу дају новац за неке генералне активности, причају вам глупости. Желе да једним ударцем убију две муве. Желе да помажу рушење власти са једне стране, а са друге стране ова власт је довољно јака да штити њихове политичке интересе.

– Дође неко време када не можете да се супродставите неком замаху на друштвеним мрежама. Они мисле када се на протестима скупи неколико хиљада људи да је то сва сила овога света. И мисле да је неко нешто због тога урадио. Проблем је кад ви финансирате изградњу пута, а странци финансирају борбу против каменолома који вам треба за изградњу пута. Ви данас имате антидрумаре, имате ове који желе да се затвоире сви рудници. Дођу таква времена, али мени не пада на памет да им се додворавам. Слушали смо људе и чули смо стварне проблеме са којима се људи сусрећу. Али чули смо и оне који су узели новац и сада траже да им ми вратимо земљу. А Рио Тинто је сада приватни власник те земље. Када сте нешто продали, ви сада немате никакво право за то. Ја нисам накупац да сада идем да молим Рио Тинто да поново прода земљу –

У екологију ћемо да уложимо највише, најавио је Вучићи показало колико су се увећала улагања у екологију.

– Решили смо да се озбиљно позабавимо тим питање. И канализација, и пречистачи вода. Да индустрију што више прикопчамо на гас и друге енергентне. Наш посао је да разумемо људе и њихове потребе и да се за њих боримо и зато сам ишао и у Горње Недељице, појаснио је Вучић и додао:

– 310 милиона евра ће бити у овој години опредељено само за екологију.

О ситуацији у региону и преговорима са Приштином

– Сачуваћемо мир, никоме није до рата. Плашим се једностраних одука запада и сакниција Милораду Додику. Ми морамо да сачувамо мир. Ми једини имамо шансу за убрзани раст и ми ту прилику никкао не можемо да пропустимо, истакао је Вучић.

Председник је такође говорио о састанаку са председником Турске Ердоганом и његовом предлогу о заједничком састанку са члановима председништва БиХ.

– Тај састанак би могао да донесе то да знамо да ли желе или не желе да граде пут Вишеград – Сарајево. Ми ћемо да завршимо свој део, а они нису ни почели. Морамо да пробамо да решавамо озбиљне ствари. У Сарајеву се све своди на причу о геноциду. Ми немамо дефинисану ни границу. Ми направимо коначан предлог, дамо Бакиру, и не буде ништа од тога. То је нерешавање проблема. Тако су говорили и да је страшан дефије јединица у Бањалуци 9. јануара. Свако село има толико пушака и у Босни и Србији. Никако да схватим шта је смисао свега овога. Ми не смемо да убијамо Бошњаке, и чују се неке кафанске приче које нису нормалне и које су се уселиле у медије. Кафана прича оно што људи осећају, а и једни и други осећају лоше. Оно што је било у Прибоју не сме да се понови. Наше је да поштујемо џамије, како они морају да поштују цркве, рекао је председник.

По питању преговора са приштинским властима, председник је истакао:

– Са њима нема ни разговора ни договора. Ниих занима само да их ми признамо и то је све, навео је Вучић и додао:

– Срби ће гласати на територији Косова на изборима. Надам се да ће неко да размисли колико би биле далекосежне последице када неко на Косову не би то дозволио.
О променама које су евидентне у Србији

Председник је истакао да нема ниједне сфере друштвеног живота у којој ситуација није боља него што је раније била.

– Очекујемо да ћемо у јануару имати 610 евра просечну плату, и то без оптерећења јавног дуга. Када сам дошао на власт плата је била 340 евра. Мораћемо брже да повећавамо пензије. Ми очекујемо до 2025. године да у Србији просечна плата буде 900 евра, у Београду то већ може да буде за годину и по дана, најавио је председник Вучић.

Председник је најавио и нове инвестиције у Србији.

– Ваљево добија две нове фабрике. Биће још много нових фабрика и нових добрих ствари за Србију, истако је он и додао:

– Важно је мене као председника приказати као нечовека, моју поридицу као људождере, да би људи заборавили да гледају на семафор и резултате. Ви не можете да победите ту врсту емоције која се изазива код људи. За мене је резултат примара и тиме се поносим. Морате да покажете људима за шта се борите и да су поштени људи који управљају земљу. Да живимо за њих и да немамо рачуне на Девичансим острвима. Ја не кријем, ја живим да када изађем из политике за 10, 15 година неко каже да сам много урадио за Србију. Па када ме више не буде било да неко по мени назове неку улицу, неки пут. Као што се надам да ће се наћи неки објекат који ће понети име Милутина Мркоњића који је имао значајну улогу у обнови земље.

– Када будемо имали канализацију наша села ће бити као аустријска и швајцарска. Ми на то морамо да потрошимо милијарде евра, то су огромне количине новца. Имаћемо и ми чисту Саву и Дунав за 4,5, година. То је суштинско питање које подиже ћивотни стандард – навео је председник.

Председник је истакао да очекује неке од највећих инвеститора у свету.

Навео је да воз у којем се налазе кошта 99 милиона евра.

– Саобраћа на релацији Београд-Нови Сад. Лјуди ће бити пресрећнои за месец и по дана кадаовај воз буде кренуо. Ово су бољи возови од оних у којима сам се ја возио у Јапану и Кини. Биће стјуардесе, и апарати на којима се могу купити кафе, чавеје и чоколадице. Карта за брзи воз ће да буде до 1000 динара , појаснио је Вучић.

– Воз ће ићи од центра Београда до центра Новог Сада. Кренули смо да градимо пругу ка Нишу и Суботици, рекао је председник.

Како каже, претходних дана, колико га није био у медијима, није одмарао, већ је радио.

– Суштина је да постоје неки људи који су мислили да могу да воде државу тако што ће од људи да праве ћевапе, па можда има и лудих глава који мисле да убијају председнике. Много је битније да људима можемо да обезбедимо сигурност и безбедност. Морамо да обезбеднимо да на улицама не буде толико дроге и то је нешто на чему морамо да радимо. Лјуди се осећају сигурније када виде колико дуго нема мафијашког убиства, појаснио је Вучић.

Председник је навео да се ускоро отвара и Клинички центар Србије.

Како је казао на прву вожњу новим возом позваће Виктора Орбана, лидере земаља Отвореног Балкана, људе из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе.

– Свима су врата отворена у иницијативи Отвореног Балкана, али никога нећемо да молимо јер ће људи сами увидети предности. То је једна мировна идеја бољег и лакшег живота људи, навео је Вучић

– Поносам сам на чињеницу што смо национално подигли Србију, о томе што говоримо о НАТО агресији, да правимо филм о Јасеновцу, много тога се мења. Много тога је пред нама. Имамо дивну тробојку која припада свим грађанима наше земље и нашем народу у целини и на њу морамо да будемо поносни, рекао је Вучић.

– Лјуди ће запамтити овај воз и запамтиће да смо то сви заједно урадили за нашу децу и ја будућност која је пред нама, закључио је председник.

Подсећамо Министар унутрашњих послова Александар Вулин, саопштио је да је МУП званично обавешетен о постојању криминалне групе која за циљ има атентат на председника Србије Александра Вучића током фебруара.

– Обавештени смо о постојању криминалне групе која спрема атентат на Александра Вучића. На челу ове криминалне организације је Радоје Звицер, један од вођа кавачког клана – рекао је Вулин.

Синоћ се на Инстаграму огласио председник Србије Александар Вучић који је поручио да предаја није опција.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs