Друго место на државном рукометном првенству за дечаке из Пригревице

Основна школа ,,Младост” из Пригревице заузела је друго место на државном рукометном првенству за дечаке. Ово је највећи успех ове пригревачке школе у екипном спорту. 

Поред наставника физичког и здравственог васпитања, Пеђе Радаковића,  који је водио екипу на претходним нивоима такмичења и на државном првенству, највеће заслуге за успех приписују се следећим именима:

1. Лазар Почуча, осми разред;

2. Ђорђе Миочиновић, осми разред;

3. Милан Лазић, осми разред;

4. Саша Павловић, осми разред;

5. Лука Кокић, осми разред;

6. Душан Зекић, седми разред;

7. Бошко Рајшић, седми разред;

8. Јован Димић, седми разред;

9. Борислав Јеринић, седми разред;

10. Милош Милисављевић, седми разред;

11. Лука Боројевић, седми разред;

12. Јован Остојић, шести разред;

Државно првенство је одржано у Кладову, 10. и 11. маја, где су дечаци из Пригревице савладали своје вршњаке из основних школа из Крагујевца (25:11), Лесковца (20:9), Зрењанина (20:10).  У финалу су се нашле основне школе из Пригревице и Бешке. У регуларном току утакмице резултат је био изједначен (15:15). На жалост, у пенал завршници Основна школа „Младост“ изгубила је са 5:4. 

Наставници и Управа школе поносни су на резултате, пожртвованост и успех ове сјајне екипе.

Како наводе, велику захвалност дугују и родитељима дечака који су сарађивали са школом, Рукометном клубу „ПИК Пригревица“ који им је пружио своју подршку (скоро сви ученици тренирају рукомет у клубу), као и локалној самоуправи која је обезбедила средства и подршку школи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs