Захвалница Градског музеја Сомбор на значајној донацији

David Firanji

Градски музеј Сомбор је крајем прошле године обрадовала значајна донација. Апотека „Златни лав“ која је од недавно у власништву компаније „Др.Маx“ донирала је значајне експонате, као и мобилијар који ће бити употребљен за излагање и чување музејских експоната.

Госпођа Весна Јовановић, бивша власница, поклонила је Музеју вредну колекцију апотекарских посуда, која обухвата преко осамдесет керамичких, дрвених и стаклених стојница за чување чврстих и течних препарата и лабораторијског прибора – авани, вагице, микроскоп… Богата колекција сакупљана је по целом свету, а највећи део је из наше земље. Најстарији предмети потичу са почетка двадесетог века. Колекција је уврштена у Етнолошку збирку Музеја.

Компанија „Др.Маx“ је поклонила комплетан мобилијар апотека из Париске и Спортске улице у Сомбору, као и из апотеке у Апатину. Вредност донације је око милион динара.

“Овом приликом Градски музеј Сомбор се захваљује донаторима који су препознали значај наше установе културе и указали нам поверење да и даље чувамо културну баштину нашег града”, изјавио је Давид Фирањ, директор Градског музеја Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.