Захвалница Градског музеја Сомбор на значајној донацији

David Firanji

Градски музеј Сомбор је крајем прошле године обрадовала значајна донација. Апотека „Златни лав“ која је од недавно у власништву компаније „Др.Маx“ донирала је значајне експонате, као и мобилијар који ће бити употребљен за излагање и чување музејских експоната.

Госпођа Весна Јовановић, бивша власница, поклонила је Музеју вредну колекцију апотекарских посуда, која обухвата преко осамдесет керамичких, дрвених и стаклених стојница за чување чврстих и течних препарата и лабораторијског прибора – авани, вагице, микроскоп… Богата колекција сакупљана је по целом свету, а највећи део је из наше земље. Најстарији предмети потичу са почетка двадесетог века. Колекција је уврштена у Етнолошку збирку Музеја.

Компанија „Др.Маx“ је поклонила комплетан мобилијар апотека из Париске и Спортске улице у Сомбору, као и из апотеке у Апатину. Вредност донације је око милион динара.

“Овом приликом Градски музеј Сомбор се захваљује донаторима који су препознали значај наше установе културе и указали нам поверење да и даље чувамо културну баштину нашег града”, изјавио је Давид Фирањ, директор Градског музеја Сомбор.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије